• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mason mahrem yapılanmasından KK'nın eski danışmanı çıktı

Yeniakit Publisher
2021-04-20 12:33:00 -
Mason mahrem yapılanmasından KK'nın eski danışmanı çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar" dediği Mason mahrem yapılanmasının detayları ortaya çıktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Fatih Gürsul'un da yapının içerisinde yer aldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı olan Bylock kullanıcısı Fatih Gürsul'un örgütün Mason Mahrem yapılanması öğrencilerinden olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gürsul, aynı zamanda FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması olan Bylock kullanıcısıydı.

Gürsul'a verilen hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Dava dosyası tekrar İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Yargıtay bozma kararıyla birlikte Gürsul'un tahliye edilmesine de karar verdi.

"Kontrollü darbe" söyleminin mimarıydı

Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi için ileri sürdüğü "Kontrollü darbe" söyleminin mimarı olduğu belirtilen Gürsul'un aynı zamanda, terör örgütünün ByLock yazışmalarında 'Genel Müdürler' (GM) olarak adlandırdığı grubun en önemli isimleri arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Mason mahrem yapılanmasında "öğrenci"ymiş

28 bin kez FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulamasına erişim sağladığı belirlenen Gürsul'un isminin bu kez örgütün Mason Mahrem yapılanmasında da yer aldığı ortaya çıktı. Örgütün akademisyen yapılanması, mason mahrem yapılanmasıyla irtibat kurularak uygun adayları mason yapmayı hedefledi. Gürsul'un da bu kapsamda Mason Mahrem Yapılanmasında "öğrenci" olarak yer aldığı ortaya çıkarıldı. Mason mahrem yapılanmasına üye olan öğrencilere örgüt tarafından "Duvarcı", Rotary kulübü öğrencilerine ise "Peyzajcı" denildiği tespit edildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlk şart örgüte tam bağlılık

Örgütün Mason Mahrem yapılanmasına katacağı örgüt üyelerini nasıl seçeceğinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Soruşturma birimlerinden elde edilen verilere göre örgüt, bu şahısları seçerken ilk şart olarak örgüt içinden ve örgüte tam olarak bağlı olmalarını gözetti. Bu yapılanmaya seçilecek olan kişilerin örgüt kurumlarında okumamış ve çalışmamış olmasına dikkat edildi. Mason localarına sızdırılacak kişilerin aynı zamanda loca faaliyetlerine de uygun olması şartı konuldu.

Mason localarını yönlendirmek istediler

Örgütün Mason Mahrem yapılanmasıyla neyi hedeflediği de soruşturma birimlerince ortaya çıkarıldı. İlk hedef olarak localara birer, ikişer öğrenci yerleştirilmesi planlandı. Asıl hedef ise mason locası başkanlarından başlamak üzere mason hiyerarşisinin içerisinde olmaktı. Yerleştirilen elemanlar vasıtasıyla Mason locaları FETÖ zihniyetiyle yönlendirilmek istendi.

En üst hedef Malta Şövalyesi olmalarıydı

Özellikle devlet kademelerinde olmak üzere, örgüt harici locaya devam eden kişileri tespit ederek, onları kontrol altına almayı amaçladı. Mason localarının ticari zincirine girmeyi de hedefleyen örgütün ana hedeflerinden biri de, mason localarına sızdırılan öğrencilerin mason localarının en üst kısmı Malta Şövalyeleri olarak bilinen noktaya kadar ulaşmasını sağlamaktı.

Gülen: Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bu yapılanmayla alakalı kendisiyle bizzat yüz yüze görüşen üst düzey bir mahrem imama, "Bu bir sır. Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar. Hoca bu işlere de el atmış dedirmesinler" dediği ortaya çıktı. Mason ve kulüp faaliyetlerine devam eden öğrencilerin, üyelik aidatları, kulüp yemekleri ve gezileri gibi tüm masraflar örgüt tarafından karşılandı. Öğrencilere kendi üzerine kayıtlı telefon numaraları ve resmi işlerde kullandıkları e- mail adreslerini localara vermemeleri yönünde Mason Mahrem yapılanması imamları tarafından talimat verildi.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sütçü İmamın torunu

Abdülhamid han Hz.leri günümüzün masonları ve mason paşaları gün yüzüne çıkmaya başladı gizli masonlar çok uzaklarda

xyz

FETÖ= Her türlü pisliğin, ihanetin, şerefsizliğin, münafıklığın, dolandırıcılığın, kısacası tüm kötülüklerin cem olduğu bir yapı..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23