• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MASFED yerli otomobile destek vermeye hazır

Yeniakit Publisher
2017-05-31 11:30:26 -
MASFED yerli otomobile destek vermeye hazır

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Erkoç, "Yerli otomobil konusunda biz de varız. Bu dava milli bir dava" dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerli otomobil konusunda iş dünyasına yaptığı çağrıya destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yerli otomobil konusundaki çalışmalarına başından beri destek verdiklerini dile getiren Erkoç, otomotivde dışa bağımlılığın azaltılmasının ve yerli otomobilin özendirilmesinin önemine işaret etti.

Erkoç, yerli otomobil üretimi konusunda verilecek her türlü görevi üstlenebileceklerini belirterek, "Yerli otomobil konusunda biz de varız. Bu dava milli bir dava. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda başlattığı girişimi takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Hükümetin çalışmalarına yürekten destek veriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de otomotivin inşaatla birlikte ekonominin lokomotifi olduğuna dikkati çeken Erkoç, "Türk otomotiv sektörü 50 yılı aşan deneyim ve birikimiyle ülkemizin tamamen kendine ait yerli ve milli otomobilini yapacak güçtedir. Türkiye, bunu başarabilecek mühendis, teknisyen ve işçi kadrosuna sahiptir." ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erkoç, yerli otomobili en kısa zamanda yollarda görmek istediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Söz konusu sektörün son yıllarda önemli bir ekonomik büyüklüğe ulaştığını belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 10 milyondan fazlası otomobil olmak üzere yaklaşık 21 milyon motorlu kara taşıtı var. Karayollarımızda dünyanın tüm bilinen otomobil markaları trafiğe çıkıyor. Bu araçların da önemli bir bölümü Türk mühendisi ve işçisinin beyin ve kol gücüyle bizzat ülkemizde üretiliyor ve ihraç ediliyor. Otomotiv teknolojisinde dünya ile yarışacak güçteyiz. Otomotiv sektörümüzün yıllık üretimi 2016 itibariyle 1 milyon 485 bin 927 adede ulaştı, bunun da 950 binin üzerindeki bölümü otomobil. Bu çok önemli bir başarı."

İkinci el otomobilde ise satış adedinin milyonları aştığını söyleyen Erkoç, yerli otomobilin üretilmesi durumunda söz konusu pazarın büyüklüğünün de artacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23