• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mark Rutte: Türkiye ile iyi bir ilişkiye sahip olmayı kendime görev olarak görüyorum

Yeniakit Publisher
2022-03-19 11:27:00 -
Mark Rutte: Türkiye ile iyi bir ilişkiye sahip olmayı kendime görev olarak görüyorum

"Türkiye, doğu kanadının savunması için büyük önem taşıyor" diyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye ile iyi bir ilişkiye sahip olmayı kendime bir görev olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Rutte ayrıca Salı günü Ankara'ya giderek Başkan Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO'nun doğu kanadının savunması için Türkiye'nin NATO içinde büyük önem taşıdığını belirterek, haftaya salı günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Rutte, her hafta cuma günü yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

NATO içindeki ülkelerin birbirleriyle yoğun görüşmeler yapmaya devam etmesi gerektiğini ifade eden Rutte, "Türkiye, tabii ki doğu kanadının savunması için NATO içinde büyük önem taşıyor" dedi.

Rutte, Türkiye ile temasın sadece Almanya tarafından olmaması gerektiğini belirterek, "Türkiye ile yoğun görüşmeleri olan az sayıdaki AB ülkesinden biri de Almanya'dır. Dolayısıyla bunu Almanya'dan farklı bir boyutta değil de Avrupa'da tüm dosyaları düşünmeye çalışan bir oyuncu olarak her konuda anlaşmasak da Türkiye ile iyi bir ilişkiye sahip olmayı kendime bir görev olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

Özellikle Türkiye'nin, Rusya-Ukrayna savaşında hem Rusya hem de Ukrayna ile temas halinde olan birkaç ülkeden biri olduğunu vurgulayan Rutte, "Avrupa Birliği ve NATO dışında, bunlar sadece İsrail ve Hindistan başbakanları ile Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Ben de birkaç hafta önce bu bağlamda onunla konuştum ve yakında yanına gelmeye çalışacağımı söyledim" diye konuştu.

Rutte, Türkiye ile kişisel ilişkilerin her zaman iyi kaldığını vurgulayarak, "Salı günü Ankara'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye gideceğim" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

daha önce TÜRKİYE BAKANI BETÜL SAYAN A ALÇAKLIK YAPMAYI, KÖPEKLERLE MASUM İŞÖÇİLERİMİZE SALDIRMAYI DA HAÇLI-IRKÇI-BARBAR BATI GÖREVLİSİ OLARAK YAPMIŞTINIZ ZATEN! BOŞNAK KATLİAMINI DA...

Boşnak katliamına sırplarla birlikte katılan askerlerinize BARBARLIK-ALÇAKLIK-HAÇLI-IRKÇI ödülü bile vermiştiniz....siz .....sunuz

Müslüman düşmanı avrupa

Bu Avrupa bizi aptal mı sanıyor her g..ü sıkışınca bizden yardım istiyorlar ki kendileri bize hiç yardım etmezken. Onu bırak birde Müslüman düşmanlığı artmışken bak bak bak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23