• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lübnan Başbakanı Hariri, ABD'li Hale ile ülkedeki son durumu ele aldı

Yeniakit Publisher
2019-12-20 20:42:15 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Lübnan Başbakanı Hariri, ABD'li Hale ile ülkedeki son durumu ele aldı

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı David Hale ile ülkedeki ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı.

Lübnan Başbakanlığı Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Hariri'nin, Hale ile ikili görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Hale, "Ekonomide, kurumların yönetilmesinde ve yolsuzlukla mücadelede gerekli reformlar yapılarak Lübnan'ın potansiyeli ortaya çıkarılmalıdır." ifadesini kullandı.

Hale, ABD'nin yolsuzluktan arındırılmış iyi bir yönetimle ekonomik yönden kalkınması için Lübnan'a yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hale'yi başkent Beyrut'taki makamında kabul etmişti.

Avn, Meclis'teki siyasi gruplarla gerçekleştirdiği istişare görüşmelerinin ardından Hassan Diyab'ı Lübnan'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Lübnan'da 17 Ekim'de ekonomik durum ve vergilere karşı başlayan protestolar, Başbakan Hariri'nin istifasına yol açmıştı. Gösterilere 13 gün direnen Hariri, 29 Ekim'de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23