• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Liselerde ikinci dönem sınavları zorunlu mu?

Yeniakit Publisher
2021-05-15 15:44:00 -
Liselerde ikinci dönem sınavları zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu son dakika açıklamasıyla liselerde ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlar ile ilgili olarak yeni düzenlemelerin yapıldığını duyurdu. Bakanlık son yaptığı düzenleme ile özellikle derslere giremeyen öğrencilerin mağdur olmasını engellemek için bir takım kararlar aldı. Peki, ikinci dönem sınavları nasıl yapılacak? Liselerde ikinci dönem sınavları zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yaptığı düzenlemeye göre liselerde 12.sınıflar dışında eğitim gören öğrencilerin istedikleri takdirde okullarında ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlara girmenin zorunlu olup olmadığı merak kazandı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Nuran Çakmakçı'ya göre sorunun yanıtı...

Liselerde ikinci dönem sınavları zorunlu mu?

İkinci dönemde normal süresi içerisinde yapılamayan sınavlara tercihleri doğrultusunda girebilecekler ve ders seçme hakkı söz konusu olmayacak. Örneğin bir okulda ikinci döneme ilişkin 5 dersten sınav yapılmış ve diğer sınavlar yaşanan süreç nedeniyle yapılamamış ise eğitim kurumu yapılamayan sınavlar üzerinden yeni bir sınav programı uygulayacak. Yapılacak sınavlara girip notunu beğenmeyen öğrenciler birinci dönem notlarını tercih edemezler ancak sınavlara girmeden önce dilekçe vererek birinci dönem notlarıyla değerlendirilmek isteyebilirler.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23