• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lisede kaç dersten kalırsan sınıfta kalırsın 2020

Yeniakit Publisher
2020-01-10 17:38:00 - 2020-06-09 17:16:24
Lisede kaç dersten kalırsan sınıfta kalırsın 2020

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım lise, kaç dersten koşullu geçilir? gibi sorular öğrenciler tarafından sorgulamakta. 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 17 Ocak 2020'de noktalanacak. Karnelerini alacak olan öğrenciler için ders başı ise 3 Şubat 2020. Peki lisede kaç zayıf ile sınıfta kalınır? lisede 3 zayıf sınıfta kalır mı? İşte Kaç dersten kalınca sınıfta kalınır lise ders geçme notları.

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım lise, kaç dersten koşullu geçilir? gibi sorular öğrenciler tarafından sorgulamakta. 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 17 Ocak 2020'de noktalanacak. Karnelerini alacak olan öğrenciler için ders başı ise 3 Şubat 2020. Peki lisede kaç zayıf ile sınıfta kalınır? lisede 3 zayıf sınıfta kalır mı? İşte Kaç dersten kalınca sınıfta kalınır lise ders geçme notları.

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 17 Ocak 2020'de noktalanacak. Karnelerini alacak olan öğrenciler için ders başı ise 3 Şubat 2020. Okullar yaz tatiline ise 19 Haziran 2020'de girecek. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020'de ikinci dönem başlayacak.

Karneye az bir zaman kala liseye giden öğrenciler lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır? Lisede sınıfı geçmek için en fazla kaç zayıf lazım sorularını sormaya başladı. Kaç zayıfla sınıf tekrarı yapılıyor, yani lisede kaç zayıfla kalıyorsunuz bunun cevabı ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğinde belirtilmiştir. Peki lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır 2020? İşte detaylar.

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım?

– Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır.

– Yıl sonu başarı puanı 50 ve yukarısı olan öğrenciler sınıfı doğrudan geçer,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

– En fazla 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer

– Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.

Bakan Ziya Selçuk’tan sınıfta kalma açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ortaöğretimde (lise) sınıf geçme yönetmeliğinde sınıfta kalmaya ilişkin tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız” dedi. Dün Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Selçuk, özetle şunları söylemişti: “Ortaöğretim tasarımı) 2020-2021 yılından itibaren ilkokul, ortaokul ve lisede bu tartışılan, görüş bildirilen tasarıma uygun olarak hazırlıklarımız devam ediyor. Bunun sınavlarla bir ilgisi yok. Biz bir sınavı değiştirerek, eğitim sisteminin değişeceğini düşünmüyoruz. Diğer taraftan örneğin tarih dersi, matematik seçmeli olduğu gibi konulara da açıklık getirme fırsatımız. Tarih, matematik zorunlu bir ders.

2020-2021 yılında yeni sistemle beraber ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğinde sınıfta kalmaya ilişkin, tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız. Bugünkü ihtiyaçlarımıza ilişkin olarak mevcut Ortaöğretim Yönetmeliği bugün çıktı ama 2020-2021 yılının ihtiyaçlarına ilişkin de sadece sınıf geçme kısmıyla ilgili bir yönetmelik değişikliği yapacağız. Bütün illerimizde çalıştaylar yaptık.”

Yasalarda sınıf geçme ve sınıfta kalma konusunda ne diyor?

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58-

(Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG)

a) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

c) Farklı sınıflardaki aynı dersin öğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hâlinde bu öğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir.

ç) Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

(6) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

MADDE 59-

(1) Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

b) Okuldan mezun olamayan on ikinci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

c) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Özürleri nedeniyle; hazırlık sınıfı öğrencileri hariç okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır. 

Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hülya Çelik

Benim çocuğum kaynaştırma öğrencisi 9slnlf uraslyor ama deslerden basa rlll olamlyor özel egitne yapmallylm

Saliha

Alt sınıf ne demek 8lermi 9larmi anlamadim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23