• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kudüs ümmetin kırmızı çizgisidir

Yeniakit Publisher
2020-01-30 09:30:00 - 2020-01-30 09:33:33
Kudüs ümmetin kırmızı çizgisidir

ABD Başkanı Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” diyerek Filistin’i bölme planını açıklaması; Türkiye’de infiale neden oldu. Twitter’da, #FreePalestine etiketi dünya gündemine otururken, Kudüs sevdalıları, “Kudüs özgürse Müslümanlar da özgürdür. Kudüs bize sevgili Peygamberimizin emanetidir! Kudüs; İsrail’e başkent değil, ancak mezar olur“ ifadelerini kullandı.

Ortadoğu’yu talan eden, Müslüman kanı dökmekten haz alan ABD’nin Kudüs kararı infiale neden olurken, ABD Başkanı Trump ve terör devleti İsrail’e her kesimden tepki yağdı. Türkiye’nin dört bir yanında yüzbinler, ABD’nin skandal Kudüs kararını protesto ederken, Twitter’da, #FreePalestine etiketi dünya gündemine oturdu. İşte o tepkiler:

Plan yok hükmünde

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Kudüs Müslümandır. Kudüs Müslümanlarındır.”

-Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: “İlk kıblemiz, kutsal şehir Kudüs ezelden ebede İslam toprağı olarak kalacaktır. Bu plan yok hükmündedir.”

-Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “Kudüs; Filistin’in başkenti, ilk kıblemiz... Dün, bugün ve yarın...”

-Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasaopoğlu: “Kudüs Ümmetin gözünün ışığıdır...”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: “Kudus’ü Siyonistlere bırakma planı olan anlaşma ancak yüzyılın ihanet anlaşması olabilir.”

-Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık: “Filistin bağımsız devlettir, başkenti Kudüs’tür ve miracın durağı Kudüs, insanlığın ortak kutsalıdır.”

Kıyamete kadar bizimdir

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “Biz bu toprakları parayla değil şehit kanlarıyla aldık, vereceksek de öyle veririz ama yine de sonunda orası Müslümanların olacaktır.”

-Hüda-Par Genel Başkanı İshak Sağlam: “Kudüs Müslümanların başkenti, Filistin Filistinlilerin yurdudur. Karanlık saraylarda yapılan hesaplar asla tutmayacaktır. Kurtuluş; izzetli duruş ve direniştedir. Yüzyılın İhaneti’ne hayır!”

-Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: “Kim ne derse desin ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ’yı kalbinde barındıran Kudüs, İslam’ındır, kıyamete kadar öyle kalacaktır.”

-AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: “Mescid-i Aksa’nın da Kudüs’ün de sahibi Allah’tır. Allah’tan başka galip olan yoktur.”

-Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez: “Allah bütün insanlığa yeniden Kudüs basireti ve gücü versin. Ve bize ahdimize ve peymanımıza sahib çıkmayı nasib eylesin.”

Kazanan biz olacağız

-Cübbeli Ahmet Hoca: “Kazanan asla İsrâil değil Allâh-u Teâlâ’nın taraftarları olan Kudüs’ün asıl sâhipleri Müslümanlar olacaktır.”

-İlahiyatçı Yazar Dr. İhsan Şenocak: ” Kudüs’ün satılamayacağını Trump da görecek.”

-Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: “İslam şehridir Kudüs... Kıyamete kadar da böyle kalacaktır...”

-Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı: “Kudüs namustur!

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Kudüs tüm Müslümanların ve vicdanı olan tüm insanların şerefli şehri. Kudüs’ü tektipleştirmeye çalışanlar başaramayacak.”

-AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: “Kudüs dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimizdir.”

-Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Kudüs İslam’ındır... Filistin’i parçalama planı kabul edilemez!”

-Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: “Dünya şunu bilsin ki Kudüs Müslümanlarındır. Bunu değiştirmeye ne Trump’ın ne de başkasının gücü yetmeyecektir.”

-Yeni Akit İmtiyaz Sahibi Fatih Uğurlu: “1963’te İsrail’e uyarı mektubu yazan Kennedy’nin suikaste kurban gitmesinden beri tüm ABD başkanları, uşak gibi Siyonist terör devletine hizmet eder. İnşallah satılık firavunlar devri bitecek.”

Ateş onları yakacak

-Yazarımız Abdurahman Dilipak: “Tutuşturdukları ateş kendilerini yakacak. Allah kendi kıblesini korur. Bize düşen onurumuzu korumak.”

-Yazarımız Ali İhsan Karahasanoğlu: “Bunun anlamı şu: Filistin’i yutmak istiyoruz. Ama lokma büyük. İkiye, dörde, altıya böldük.. Bağımsız 6 parçaya böldük ki yutarken zorluk çekmeyelim... ‘Anlaşma’ diye yutturmaya kalkışanlar, insanlığın vicdanını susturamayacaklar!”

-Yenişafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan: “Kudüs, Müslümanların haysiyetidir. İslâm dünyası sessiz kalamaz!”

-Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar: “Onlara inatla biz mübarek beldedeki varlığınızı sileceğiz. Korkun ve titreyin!”

-Sunucu Pelin Çift: “Kudüs, Mirac’ın en kutsal hatırası, İslam medeniyetinin hafızasıdır. Kudüs, Sultan Abdülhamid’in davasıdır. Bu, öyle bir dava ki hâlâ yüreğimizi sızlatıyor.”

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vedat

Zaten haritada da sadece kırmızı bir çizgi kaldı. Allah yardımcıları olsun

yb2312yb

ancak nutuk atın Allah kalpleri en iyi bilendir. icraat nerede rabbimiz yarın evvela kabirde sonra mahkemeyi kübrada sormayacakmı ne diyeceğiz abd nin silahı parası çoktu korktuk baş edemeyiz diyemi? söyleyeceğiz. yarın Allahın, resulünün ve peygambere hakkı ile tabi olanların karşısında ne yapacağız. uyanın Allah rızası için bu mülk hz.ömerden bize miras bizim Selahaddin den ve askerlerinin neyimiz eksik acaba? düşünmek bile istemiyorum fakat imanmı sıkıntılı...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23