• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüse karşı kelle paça nasıl yapılır? Evde kelle paça çorba yapımı

Yeniakit Publisher
2020-02-22 22:19:00 -
Koronavirüse karşı kelle paça nasıl yapılır? Evde kelle paça çorba yapımı

Tüm dünya korona virüsü paniği yaşıyor. Uzmanlar virüsten korkulmaması gerektiğini ancak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Profesör Canan Karatay, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve virüslerden kurtulmak için kelle paça çorbası içilmesini önerdi. Milyonlarca kişi internette “Kelle paça çorbası nasıl yapılır?” , “Kelle paça tam ölçülü tarif” , “Kelle paça çorbası malzemeleri” konularında araştırma yapıyor. İşte, evde kelle paça çorba yapımı…

Tüm dünya korona virüsü paniği yaşıyor. Uzmanlar virüsten korkulmaması gerektiğini ancak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Profesör Canan Karatay, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve virüslerden kurtulmak için kelle paça çorbası içilmesini önerdi. Milyonlarca kişi internette “Kelle paça çorbası nasıl yapılır?” , “Kelle paça tam ölçülü tarif” , “Kelle paça çorbası malzemeleri” konularında araştırma yapıyor. İşte, evde kelle paça çorba yapımı…

Evde kelle paça çorba yapımı

Malzemeler

  • 1 adet kelle
  • 4 adet paça
  • 1 adet işkembe
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Servis için

  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • Pul biber

Koronavirüse karşı kelle paça nasıl yapılır? 

Kelleyi bir gece boyunca suda bekletin. Gece boyunca suyu değiştirmeyi unutmayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

En az 8 saat bu işlemi yaptıktan sonra kelleyi düdüklü tencerede yarım saat haşlayın.

Kelle haşlandıktan sonra etleri didikleyin. Haşlama suyunu ise süzüp bir kenara alın.

İşkembeyi güzelce temizleyin. Paçaları ise gerek varsa tütsüleyin. Ardından düdüklü tencerenin içerisine işkembe ve paçaları alıp kaynamaya bırakın.

Yarım saatin ardından işkembeyi küp küp doğrayın.

Paçayı ise güzelce didikleyin.

Haşlama suyunu süzüp kenara alın.

Yağı derin bir tencereye alın.

Yağ kızınca unun kokusu çıkana kadar kavurun.

Unun kokusu çıkınca süzdüğünüz suları tencereye alın.

Ardından tencereye didiklediğiniz tüm etleri ve işkembeyi alın.

Çorbaya tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Bu arada bir tavada tereyağında pul biber kızdırın.

Kızdırdığınız yağı çorbaya ekleyin.

Servis aşamasında sarımsak ve sirke ile hazırladığınız sostan çorbanın üzerine gezdirin.

 Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23