• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kiraz keklerde nasıl kullanılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-24 17:56:00 -
Kiraz keklerde nasıl kullanılır?

Tek başına tüketildiği gibi keklerle birlikte kullanılan kiraz eşsiz bir tada bürünür. Kirazın içerdiği vitaminler sebebi ile keklerle birlikte tüketilerek bu meyveden daha çok faydalanılması gerekir.

TAZE VE DONDURULMUŞ KİRAZ

Yaz aylarının başlamasıyla ortaya çıkan kirazın raf ömrü oldukça kısadır. Bu nedenle taze kiraz tüketimi kısıtlıdır. Bu kısıtlı sürenin birtakım işlemlerle genişletilmesi mümkündür. Taze kirazlar temizlenip çekirdeklerinden arındırılarak buzdolabı poşetleri içerisinde dondurulabilir. Böylece her an taze kiraza ulaşılması mümkün olur. Kek hamuru içerisine bu kirazları dilimleyip ekleyerek ya da bütün hali ile süslemesinde kullanarak tüketilebilir. Süslemesi için krema ile birlikte kullanılması önerilir. Krema içerisine ya da üzerine konarak şık ve lezzetli bir süsleme oluşturulur. Kekin dış mantosuna bütün halinde yerleştirilen kirazların üzerine bal gezdirerek tazeliğinin ve renginin korunması önemli bir püf noktadır.

KURUTULMUŞ KİRAZ

Kurutulmuş kirazlar bir kez yıkanıp ılık suda 1-2 saat kadar bekletilir. Yeterince yumuşayan kirazlar 2 ya da 4 parçaya ayrılarak kek harcının içerisine eklenir. Kekle birlikte pişerek tatlıya güzel bir kıvam katar.

KİRAZ MARMELATI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kiraz marmelatı daha çok kek süslemelerinde kullanılır. İri taneli kiraz marmelatları direkt olarak kekin üzerinde servis edilirken krema kıvamındaki kiraz marmelatı ise sos tabağı içerisinde kekin yanında sunuma hazır hale getirilir.

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23