• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum

Yeniakit Publisher
2023-03-15 19:50:00 - 2023-03-15 19:55:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, "Sonunda 'Bay bay Kemal' birilerini öne sürmek, birilerinin arkasına saklanmak yerine karşımıza çıkacak, bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 6'lı Masa'nın aday belirleme sürecinde yaşananlar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına da değindi.

"İnsanlık adına biz utandık"

6'lı Masa'da yaşananlar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Daha ortada fol yok yumurta yokken bunların kendilerini kaptırdıkları ihtiras rüzgarları karşısında insanlık adına oradaki mazlumlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler görecek, ne tür kepazeliklere tanık olacağız. Siyaset kurumunu bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Değerli arkadaşlar bunların her işi aynı. Bir yıl önce 6 parti bir araya gelip ittifak kurdular, toplandılar, konuştular, dağıldılar.

"Benim milletim bunları yutmaz"

Cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi yürütmeyi sürdürecek kişidir, soruyorlar kaç yardımcın olacak? Cumhurbaşkanının yardımcısı 1 olabilir 5 olabilir bin 500 olabilir. Bir başkan yardımcısıyla bu ülke nasıl yönetilecek demişti? Şimdi geldi 1500'e kadar yardımcı atabilir. Masanın etrafında toplananlara bir şeyler dağıtılacak bu nedenle yeteri sayıda yardımcısı olması lazım. Sanıyor ki benim milletim gafil, benim milletim bunları yutmaz ve 14 Mayıs'ta gerekli cevabı size verir. Şimdi yardımcıları da yıpranmasın diye açıklamıyorlar. Şimdi topu taca atacak yerleri kalmayınca bu isimleri de açıklamak için tekrar tekrar bir araya gelecekler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Zar zor adaylarını ilan ettiler"

Masanın altı üstüne geldi, birileri masadan kalktı sonra tekrar oturtuldu. Bu kavgaların çetelesini tutanlar herhalde epey kalın bir dosya sahibi olmuşlardır. CHP'nin iki belediye başkanını da işin içine katarak zar zor adaylarını ilan ettiler."

"Sonunda karşımıza çıkacak cesareti gösterdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Sonunda 'Bay bay Kemal' birilerini öne sürmek, birilerinin arkasına saklanmak yerine karşımıza çıkacak, bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar 6'lı koalisyonun adayıyla demokratik bir şekilde yarışacak, kendisine gereken koltuğu vereceğiz"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

Halk olarak bu seçimleri, siyasetçilerimizin hepsinden beklentimiz saygıda taşkınlık yapmadan seviyeli siyaset ile milletimize bütün siyasilerin örnek olmasını bekliyoruz.

Vatandas

Emekli ol
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23