• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kenevir mamülleri ile ilgili açıklama: Nerede satılacak?

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Kenevir mamülleri ile ilgili açıklama: Nerede satılacak?

Meclise gelen yasa teklifi ile kenevir ürünlerin Sağlık Bakanlığı'nın denetiminde eczane dışında satışı yasaklanırken, eczacılar vitamin, takviye edici gıdalar gibi diğer sağlık ürünlerinin de sadece eczanelerde satılması için de düzenlemeye gidilmesini istedi. Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen ve sağlık alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile kenevirden elde edilen tıbbi ürün, sağlık ve destek ürünleri ile kişisel bakım ürünlerine yönelik ruhsatlandırma ya da takip sistemlerine kayıt işlemleri Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilecek. Bu ürünler sadece eczanelerde satılacak.

Meclise gelen yasa teklifi ile kenevir ürünlerin Sağlık Bakanlığı'nın denetiminde eczane dışında satışı yasaklanırken, eczacılar vitamin, takviye edici gıdalar gibi diğer sağlık ürünlerinin de sadece eczanelerde satılması için de düzenlemeye gidilmesini istedi. Meclis Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen ve sağlık alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile kenevirden elde edilen tıbbi ürün, sağlık ve destek ürünleri ile kişisel bakım ürünlerine yönelik ruhsatlandırma ya da takip sistemlerine kayıt işlemleri Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilecek.

Bu ürünler sadece eczanelerde satılacak. Türkiye Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, düzenlemenin halk sağlığı açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

'BAĞIMLILIK YAPMIYOR'

Kenevirden elde edilen ürünlerin başta kronik ağrı, epilepsi, anksiyete, uyku bozuklukları, kas spazmları ve kemoterapiye bağlı bulantılar olmak üzere birçok klinik durumunda etkinliğinin kabul gördüğünü anlatan Üney, kişisel bakım, dermatoloji ve destekleyici beslenme gibi alanlarda da hızla yaygınlaştığını kaydetti. Üney, bu ürün grubunun bağımlılık yapmadığını belirterek, bilimsellikten kopulmaması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yinalbey

Komple yasallaşmalı

Leyl....

Ben kar$iyim, Tansiyon uzerine cok kötü etkileri olan bir ba$langic yasakli maddesidir.. Ben sana gel bir buradan birsey olmaz, aaa! Bak alkol de azaltilmis dersem Bana edersiniz.. Alkol haramdir, Esrar, Ha$ha$iklik haramdir.. Ya kalpden gidersiniz, ya irziniza gecerler bu Erkekler icin de dahil, ya kaza yaparsin iz, ya birine zarar verirsiniz veya ruhunuzu birtakim varliklar ele gecirir.. Keyf verici, serho$ edici her türlü madde bunun icin bize yasak dir.. Haram olan seyde sizin icin hayir vardir..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23