• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karbonatın 10 faydası! Asla karbonat kullanılmaması gereken yerler

Yeniakit Publisher
2022-07-15 13:35:00 - 2022-07-15 23:54:34
Karbonatın 10 faydası! Asla karbonat kullanılmaması gereken yerler

Karbonatın tükenmeyen faydaları evet, tükenmeyen diyoruz çünkü karbonatın faydaları saymakla bitmiyor. Hem cilt bakımında, hem saç bakımında, hem diş bakımında, hem temizlik alanında, hem de mutfakta bizlere birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Aşağıda sizlere karbonatın 10 faydasından bahsedeceğiz.

1- KARBONATIN DİŞLER UZERİNDEKİ ETKİSİ
Karbonatla düzenli olarak gargara yapmak, dişlerimizde oluşan lekelerin azalmasında, bize yardımcı olur, ayrıca dişleri beyazlatma etkisi vardır.

2- KARBONATIN KİŞİSEL BAKIMA FAYDALARI
Koltuk altı kararma problemi yaşayanlar, bir miktar karbonat ve limonu karıştırıp sürerlerse bu sorunun kolaylıkla ortadan kalktığını göreceklerdir.

3- KARBONATIN CİLDİMİZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Cilt bakımında da karbonat önemli bir yer tutar. Bir miktar su ile karıştırıp cildimize uyguladığımız da, gözle görülür bir şekilde cildimizin parlaklık kazandığını fark ederiz.

4- SAÇLARDA KARBONAT FARKI
Karbonatın bir başka faydası da saçlaradır. Özellikle kepekli saçlara, saçlar yıkandıktan sonra karbonat ile masaj yapılırsa hem kepek sorunu çözülür, hem de saç derimiz rahatlar.

5- KARBONATI EV TEMİZLİĞİNDEKİ YERİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karbonat ev temizliği için de önemli bir yer tutar. Bütün evin temizliği için güvenle kullana bilirsiniz.
Bakteriler ile maytların en fazla barındığı yüzey olan halıları karbonatla basit bir şekilde temizlenebilir. 1 su bardağı (200 ml) karbonat, 1 fincan (90 ml) mısır nişastası, 1 fincan (90 ml) kuru nane, 1 yemek kaşığı (10 ml) karanfil tozunu uygun bir kap içinde iyice karıştırarak kirlenen halıya eşit miktarda fırça ile bol miktarda serpin.
Karbonatı ocak temizliğinde de kullanabilirsiniz. Oldukça inatçı olan ocak lekelerini çıkarmak için karbonatın yanı sıra sirke kullanın. Lekeli yüzeyin üstüne sirke döktükten sonra karbonat ile kaplayın. Sonrasına ise ılık su ile bandırılan bir bez ile ocağa tüm karışımı yayınız. Ocağınızı gece boyunca bekletiniz. Sabah olduğunda ocağın üzerini kağıt havlu ile silin. Önemli: Çok bastırmamaya dikkat edin, ocağınız çizilmesin.

6- KARBONAT YANMIŞ ÇAYDANLIK VE TENCERELER İÇİN TAM BİR ŞİFA

Bazen hayatın koşturmacasına dalıp, tencere veya çaydanlıkları ocakta unutarak, yanmasına sebep oluruz. Böyle durumlarda panik yapmaya hiç gerek yok. Çünkü elimiz de çok güçlü bir silah, yani karbonatımız var. Eğer tencere veya çaydanlığımızın sadece içi yandıysa, içine su ve karbonat koyup ocakta kaynatalım. Yanıklar ve tortular karbonatın etkisiyle tencerenin dibinden kolaylıkla çıkacaktır. Eğer dışında da yanıklar ve kararmalar varsa büyük bir tencereye su doldurup içine limon tuzu ve karbonat ekleyelim. Yanmış tencere veya çaydanlığımızı (çaydanlığımızın sapları tencereye sığmaya bilir. Tornavidayla çıkarta bilirsiniz.) büyük bir tencerenin içine alıp lekeler çıkana kadar kaynatalım. Bu yöntem saten çaydanlık ve tencereler için de etkilidir.

8- SÜS EŞYALARINDADA KARBONAT ÖNEMLİ
Gümüş renkli eşyalarımız da zamanla kararır ve paslı, hoş olmayan görüntülere sebep olur. Birçok şey de olduğu gibi burada da karbonat bizlere yardımcı olur. Biraz koyu kıvamlı karbonatlı su ile kararmış gümüş renkli süs eşyalarınızı tertemiz yapabilirsiniz.

9- TATLILARDA KARBONAT KULLANIMI
Karbonat mutfakta da bizlerin kurtarıcısıdır hanımlar. Diyelim kek yapacağız ve evde kabartma tozu kalmamış, o zaman karbonatı devreye sokuyoruz ve muhteşem sonuçlar elde ediyoruz. Ayrıca karbonat hamur işlerinin daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlar.

10- KARBONATIN YEMEKLERDE KULLANIMI
Çocuklar gibi yetişkinler de köfteye bayılır. Köftelerinizin kabarması ve yumuşacık olması için işin sırrı az miktar karbonatta saklı.

Karbonat Neden Yapılıyor?

Karbonat kimyasal tepkimeler sonucunda üretilen bir tür madde olarak açıklanabilir. Beyaz renkli kristal özellikli bir toz olarak tanımlanması doğru olur.

KARBONATIN ETKİSİ NASIL ARTTIRILIR
Kabartma tozu yerine, karbonat kullanırken bir miktar limon suyu eklemek, karbonatın etkisini arttırır.

KARBONAT VE KABARTMA TOZU ARASINDAKİ FARK

Kabartma tozu ve karbonat yapısal olarak birbirinden farklıdır. Karbonatın içinde saf sodyum bikarbonat denilen kimyasal bir madde bulunur. Kabartma tozunun içinde ise sodyum bikarbonatın haricinde asit de mevcuttur.

Dikkat! Vücudunda ödem problemi olanlar için gıda kullanımında fazla miktarlarda karbonat kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Yemeklerde, temizlikte, cilt ve genel sağlık için pek çok doğal kullanım alanı mevcut. Ancak, birçok yerde kullanılan karbonatı asla kullanmamanız gereken yerlerde var.
Karbonatı, temizlik için kullanıyorsanız, aşağıdaki listeye bir göz atın. Çünkü, doğal temizlik yapacaksınız diye, onlara zarar da verebilirsiniz. Karbonatla temizlik yapmanın kolaylıkları

ALÜMİNYUM TENCERE

Birçok metal yüzeyi karbonat ile temizleyebilirsiniz ama alüminyum tencere temizliğinde karbonat kullanırken dikkatli olun. Hızlı ve ovalamadan kullanıp durularsanız, olabilir. Ancak tencerede uzun süre karbonatı bekletirseniz oksitlenmeye neden olabilir.

Asla karıştırılmaması gereken temizlik ürünleri.

ANTİK GÜMÜŞ
Gümüşleri temizlerken, karbonat ve alüminyum folyo kullanırsanız, gümüşleri parlatmak yerine kararmalarına neden olabilirsiniz. Çünkü aşındırıcıdır ve gümüşün yüzeyi mahvedebilir.

ALTIN KAPLAMA SERVİS PARÇALARI
Altın çatal-bıçak takımlarınız aslında gerçek altın değildir ve kabartma tozu zımpara etkisi yaparak kolayca çizilmelerine neden olur. Evinizin temizliği için doğal temizlik maddeleri

MERMER YÜZEYLER
Mermer yüzeyler için sürekli karbonat kullanmak, hafif aşındırma özelliği nedeniyle bir süre sonra yüzeyde çizilmeler meydana getirebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23