Normalde çok faydalı olduğu bilinen meyve ve sebzeler ile sütlü ürünler aç karna tüketildiğinde mideye zarar verebiliyor. Midemizin en boş olduğu kahvaltı öğününde bu ürünlerden uzak durmamız gerekiyor.
Mideniz boşken yoğurt yerseniz midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürür. Bu yüzden böyle ürünleri kahvaltıda tüketmenin çok az bir yararı olur. Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebilir.
Domatesler yüksek seviyede tanen asidi içerir ve tüketildiğinde mide asidinin artmasına neden olur. Midedeki bu asit artışı mide ülserine yol açabilir.
Çiğ sebzeler zengin amino asit kaynağıdır. Ancak açken tüketildiğinde mide yanması, gaz ve mide ağrısına neden olabilirler.
Mideniz boşken muz yediğinizde kanınızdaki magnezyum miktarında ciddi bir artış olur. Bu artış kalbinize zarar verebilir.