• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaçan terörist bülbül gibi şakıdı! Militan bulamayan PKK'nın son taktiği ifşa oldu

Yeniakit Publisher
2020-12-22 11:43:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kaçan terörist bülbül gibi şakıdı! Militan bulamayan PKK'nın son taktiği ifşa oldu

Örgütün elinden kaçan bir terörist, PKK'nın militan bulamayınca çocuklara zorla silah verdiği ve terörist olarak yetiştirmeye başladığını söyledi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK/PYD/YPG terör örgütünün, Deyrizor, Haseke, Rakka ve Kamışlı bölgelerinde aileleriyle birlikte yaşayan 15 yaşındaki tüm çocuklara sözde askerlik uygulamasını zorunlu tuttuğu; erkek, kız bu yaştaki tüm çocukları zorla örgüt saflarına dâhil ettiği, ellerine silah vererek kamplara gönderdiği, kamplardaki kısa süreli eğitimin ardından çocukların çatışmalara sokulduğu öğrenildi.

Güvenlik güçlerine teslim olan E.K. adlı teröristin örgütün son dönemde oldukça fazla terörist kaybettiğini aktardığını belirten kaynaklar, E.K.’nın; eleman eksikliğinin had safhaya çıktığını, örgüt mensuplarının çoğunun kaçmak için fırsat kolladığını, çocuk yaştaki örgüt mensuplarının sayısının fark edilir şekilde arttığını ve bu çocukların ön saflara sürüldüğünü söylediğini bildirdi.

Örgütün yaşadığı bu durumun elebaşı Murat Karayılan’ın ifadesine de yansıdığını kaydeden kaynaklar, Karayılan’ın, Haftanin’den Tunceli’ye kadar büyük bir kıskacın içine alındıklarını ve hem sayısal olarak hem de nitelik olarak ağır kayıplar verdiklerini kabul ettiğini söylediği ifadeleri anımsattı.

Güvenlik kaynaklarınca bu durumun PKK/PYD/YPG terör örgütünün ağır kayıplar yaşadığının, etkisiz hale getirilen ve kaçarak teslim olan örgüt mensuplarının yerine eleman temin etmekte zorluk çektiğinin, elebaşlarının kendi canlarını kurtarmak için çocukları bile kullandığının bir göstergesi olduğu belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

saffet

nato birlesmis milletler amerika icin utancin tarihi belgesi

OSMANLI TORUNU

BU ÖEĞÜTÜN KESİNLİKLE KÜRTLER,DEN HİÇTE ALAKASI YOK BU EMPERYALİST AMERİKA ,SİYONİSTLERİN VE İNGİLİZLERİ TÜRKİYEYİ MALI EKONOMİK SOSYOLOJİK OLARAK YIPRATMAK,,AMA YANILIYORLAR,,ÇÜNKÜ TÜRKLER TARİH BOYUNCA SAVAŞMASA YIPRANIR.BİZLER BÜYÜK DERS VERİYORLAR MECBUR KALYORUZ KENDİMİZE GÜVEN VE ASKERLERİMİZİ DAHA DİRİ TUTMAK,,BİZE TAM TERSİNE ÇOK İYİ GELİYOR,,TEŞEKKÜLER EMPERYALİSTLER,,İYİ Kİ YAPIYORSUNUZ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23