• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte İstanbul'da koronavirüsün en çok etkilediği ilçeler

Yeniakit Publisher
2020-04-09 16:32:00 -
İşte İstanbul'da koronavirüsün en çok etkilediği ilçeler

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının yaklaşık olarak yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü. İstanbullu vatandaşlar salgına karşı ciddi bir şekilde uyarılmaya devam ederken, kentteki en tehlikeli bölgeler de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) haritasında ortaya çıktı.

Çin'in Vuhan kentinde bulunan vahşi hayvan pazarından yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs, 2019'un son günlerinde Çin'deki etkisini artırdı. Kısa sürede küresel bir pandemiye dönüşen virüs Asya'dan Avrupa'ya kayarken Avrupa'da salgının önüne geçilemedi. Henüz virüs için ilaç ya da aşı bulunamazken, 11 Mart tarihinde ülkemizdeki ilk vaka tespit edildi. Hızlı bir şekilde yayılım gösteren koronavirüs özellikle İstanbul'u etkisi altına aldı.

Ülkedeki vaka sayısının yaklaşık olarak yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü. İstanbullu vatandaşlar salgına karşı ciddi bir şekilde uyarılmaya devam ederken, kentteki en tehlikeli bölgeler de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) haritasında ortaya çıktı.

İstanbul'un Avrupa yakasındaki en tehlikeli yerleşim alanları; Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Avcılar, Esenler, Bahçelievler, Bayrampaşa, Bakırköy, Zeytinburnu, Güngören, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli oldu.

Paylaşılan verilere göre Anadolu yakasındaki en tehlikeli ilçeler ise; Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Ataşehir, Maltepe oldu.

En tehlikeli üç şehir arasında bulunan Ankara, İstanbul ve İzmir'e göre kurallara daha çok uyuyor. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin salgınla mücadele kapsamında aldığı önlemler de etkili olurken, Ankara'daki en tehlikeli yerleşim alanları; Kızılay, Cebeci, Mamak, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İzmir de ülkemizde en riskli şehirler arasında yer aldı. Özellikle Karşıyaka olmak üzere birçok yerde Kovid-19 önlemlerine uyulmadığı dikkatlerden kaçmadı. İzmirli çoğu vatandaş salgını ciddiye almazken şehirdeki en tehlikeli yerleşim alanları; Konak, Karabağlar, Bozyaka, Karşıyaka, Çiğli, Menemen oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kavkaz

neden küçükçekmece gölünün marmara denizinden başlayıp gölün yukarıdaki bitiş noktasına kadar olan yerde bir yoğunlaşma var? orası ilgisiz bir yer. orada avrupadan gelen sosyetikler yoktur. çok dikkat çekici. göreceğiz bakalım. orada başka bir plan mı var?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23