• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsraili korku sardı... Türkiye’nin bunu yapma yetkisi var!

Yeniakit Publisher
2019-12-29 09:42:00 - 2019-12-29 10:07:18
İsraili korku sardı... Türkiye’nin bunu yapma yetkisi var!

Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmanın jeopolitik etkilerinin olacağını belirten İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Shaul Chorev, İsrail yönetimine uyarıda bulundu. Chorev, Türkiye'nin bölgeden geçen bir gemiyi alıkoyma ve soruşturma yetkisinin olduğunu söyledi.

İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Shaul Chorev, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"yla ilgili çarpıcı analizlerde bulundu.

"Türkiye gemileri alıkoyabilir"

Star'da yer alan habere göre; Shaul Chorev, Türkiye'nin belirlenen bölgeden geçen herhangi bir gemiyi alıkoyma, inceleme ve soruşturma pozisyonunda olabileceğini ifade etti. Malların ithalatı ve ihracatı için Akdeniz'in hayati önemde olduğunu belirten Chorev, İsrail için bu anlaşmanın kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

"Gelecek olayların işareti olabilir"

Chorev, Aralık aynın başında Türk donanmasının İsrail'e ait araştırma gemisini engellediğini ileri sürdü. Chorev, Türk donanma gemisinin İsrail gemisinin Türk karasularında olduğunu iddia ederek bölgeden ayrılmasını istediğini söyledi. İsrailli diplomat, bu olayın gelecek olayların bir işareti olabileciğine dikkat çekti.

İsrail'e Türkiye uyarısı

İsrail hükümetine uyrıda bulunan Chorev, "İsrail, Akdeniz'de yeni bir gerçeği göz önünde bulundurmalıdır. Türkiye'nin eylemlerini önemli bir stratejik tehdit olarak görmeli ve buna yanıt vermek için neler yapabileceğini düşünmelidir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez al-Sarraj tarafından imzalanan anlaşmanın jeopolitik etkileri var." dedi.

Türkiye-Libya mutabakatı

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükumeti 27 Kasım'da İstanbul'da bir mutabakat imzalamıştı. Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Mutabakat Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mutabakata göre Türkiye, Libya'da Ani Müdahale Kuvveti kurulmasına destek verecek. İki ülke ortak tatbikat ve istihbarat paylaşımında bulunacak. Kara, deniz ve hava araçları ile eğitim üsleri tahsis edilebilecek. Ayrıca Ortak Savunma ve Güvenlik İş Birliği Ofisi de kurulabilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakan V.

Türkiye 'ye bir şey yapamayacağına göre Libya üzerinde çeşitli senaryolar üretmeye çalışacaklar bizim en çok Libya ile ilişkilerimizi geliştirmemiz sıkı bağlar kurarak sağlam bir dostluk oluşturmamız gerekir bu Akdeniz deki hakimiyetimiz için çok önemli...

Ostoviç

... Gerçekçi olalım. O hainlerin her lafında bir hile, bir tuzak vardır...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23