• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail ile normalleşen Fas, Siyonist dostları için konsey kuruyor

Yeniakit Publisher
2022-07-15 12:40:00 -
İsrail ile normalleşen Fas, Siyonist dostları için konsey kuruyor

Rabat ile Tel Aviv yönetimleri, 2020 yılı sonunda İbrahim Anlaşmaları altında ilişkilerini yeniden tesis etmiş ve iki ülke arasında temaslar bunun ardından sıklaşmıştı.

Fas, ülke içerisinde varlık gösterecek Yahudi topluluğunun resmi düzeyde hareket edebilmesi için birtakım girişimlerde bulundu.

Kraliyet Sarayı'nda gerçekleşen kabine toplantısında Fas'ta bulunan Yahudi toplumunu temsil etmesi adına konsey kurulması teklifi yapıldı.

Fas İçişleri Bakanı Abdulvafi Leftit toplantı sırasında, bahsi geçen yasa tasarısı teklifi üzerine ülkedeki Yahudi toplumu adına dini geleneklerinin "Fas kültürel zenginliğinin bir parçası" olarak temsil edilmesi için kuruluşlar oluşturulmasını önerdi.

Söz konusu teklif, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'i ziyaret ettiği aynı gün içerisinde geldi.

Kraliyet Sarayı Sözcüsü Abdülhak el Marini, Fas Kralı 6. Muhammed başkanlığındaki Kabine toplantısında konseyin kurulumuna ilişkin yasa tasarısı teklifinin sunulduğunu açıkladı.

Resmi olmayan tahminlere göre Fas yaklaşık olarak 3 bin Yahudiye ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Orhan kemal

Hehehe daha geçen ay Ömer Çelik "İsrail devleti ve halki ,Türk milletinin dostudur " dedi TV lerde Biz dost olunca Siyonist dostu olmuyoruzda Fas mi oluyor ?Siz bile o günden sonra İsrail aleyhine haber yapmıyorsunuz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23