• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail 14 Türk'ü salmamıştı! Türkiye'den yeni açıklama geldi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrail 14 Türk'ü salmamıştı! Türkiye'den yeni açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, terör oluşumu İsrail tarafından alıkonulan 14 Türk vatandaşın yarın Ürdün üzerinden gelebilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İsrail, Gazze ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak için uluslararası sularda seyreden Küresel Sumud Filosunu, yasa dışı müdahalede bulundu ve aktivistleri gözaltına aldı.

Filoda 50'si Türk 400'den fazla aktivist bulunuyordu.

Bu kapsamda Türkiye, aktivistlerin ülkeye getirilebilmesi için harekete geçti. 4 Ekim tarihinde, Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan, aralarında 36'sı Türk, 23'ü Malezyalının olduğu toplam 137 kişi bu seferle İstanbul'a geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail'in alıkoyduğu aktivistelere yönelik açıklamada bulundu.

Keçeli açıklamasında, 14 Türk vatandaşın yarın, Ürdün üzerinden gelebilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İsrail güçlerince el konulan Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan vatandaşlarımızdan 36’sı, 4 Ekim günü gerçekleştirilen özel uçak seferiyle ülkemize sağ salim dönmüştü.

Halen İsrail'de tutulan 14 vatandaşımızın, yarın (7 Ekim) Ürdün üzerinden ülkemize gelebilmeleri için çalışmalarımız sürüyor.

Süreçle ilgili detayların bugün içinde netleşmesini bekliyoruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gazze

TC devleti biz artık savaş istiyoruz İsrail'le. Bizim vatandaşımıza bir ABD yada İsrail kadar sahip olmasssan ne işin var iktidarda

Neden gelmediler

Uçağa mi sığmadı lar bilen varsa yazsın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23