• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani itiraf etti: Yalnızlaşırız

Yeniakit Publisher
2019-11-11 20:53:00 -
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani itiraf etti: Yalnızlaşırız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünya ülkeleri ile irtibat kurmamaları halinde yalnızlaşacaklarını bu nedenle menfaatleri doğrultusunda her müzakere masasına oturacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Kirman eyaletine bağlı Baft kentindeki bir çelik fabrikasının açılışında konuştu. Konuşmasında, nükleer anlaşmadan çıkılmasını ve Batı ile ilişkilerin azaltılmasını savunan muhafazakar kesimi eleştiren Ruhani, "Bazıları dünya ile görüşmemiz halinde elimizdeki gücü kaybedeceğimizi zannediyor. Kalkınma yolunda olan bir ülkenin yalnızlaşması düşünülebilir mi? İlişki kurmazsak yalnızlaşırız" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya ile irtibat kurulmaması İran'ın yalnızlaşmasına yol açacaktır" ifadelerini kullanan Ruhani, bu nedenle tüm dünya ile konuştuklarını ve milli menfaatlerini temin etmek için gerekli olan her müzakere masasına oturacaklarını kaydetti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MENFAAT!?

Menfaalari doğrultusunda!? Bu yüzden Suriye meselesi yıllardır çözüme kavusamiyor!

lakstozcu

büyük miktarda petrolü bulunca iranlilar. ileriyi düsünmeye basladi simdi o petrolü satabilmek icin, satamazlarsa, bir parakaynagi girmez ellerine.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23