• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Iraklı Kürtler’in seçim zaferi

Yeniakit Publisher
2014-05-21 08:31:00 - 2014-05-20 22:18:18
Iraklı Kürtler’in seçim zaferi

Irak’ta 30 Nisan’da yapılan genel seçimlerde 62 sandalye kazanan Kürtler, sonucu “zafer” olarak değerlendirdi. Seçimler sonucunda, yeni hükümetin başbakanı Neçirvan Barzani, yardımcısı da Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani oldu.

ERBİL / BAĞDAT - Irak’ta 30 Nisan’da yapılan genel seçimlerde 62 sandalye kazanan Kürtler, sonucu “zafer” olarak değerlendirdi. Ülkede 2010’da yapılan seçimlerde 57 sandalye kazanan Kürtler, Erbil, Süleymaniye ve Duhok vilayetine ayrılan 44 kontenjanın yanı sıra Kerkük, Musul ve Diyala’da ciddi bir başarı elde etti. Kürtler, 62 sandalye ile Irak Parlamentosu’ndaki konumlarını güçlendirdi.  

300’DEN FAZLA SEÇİM MERKEZİNDE SONUÇLAR İPTAL

Irak muhalefeti, parlamento seçimlerinin şaibeli olduğunu iddia ederken, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği ise, ülkede yapılan milletvekili genel seçimlerinde, 300’den fazla seçim merkezinin sonuçlarının iptal edildiğini açıkladı. Oyların sayımı ve sonuçlarla oynamaları nedeniyle 3 binden fazla sandık görevlisinin de yargıya sevk edildiği belirtildi.

Neçirvan Barzani yeniden başbakan

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi’nin, ​Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’yi 8’inci hükümetin başbakanı olarak görevlendirdiği bildirildi. Meclis genel kurulunda yapılan oylamada 99 vekilin oyunu alan Barzani’nin Başbakanlık adaylığına sadece İslami Hareket milletvekili Şivan Kaladizi hayır oyu verdi. Barzani’nin yardımcısı da Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani oldu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23