• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İpler kopuyor mu? "Kırgızistan ayrılabilir"

Yeniakit Publisher
2017-10-17 21:58:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İpler kopuyor mu? "Kırgızistan ayrılabilir"

Kırgız uzman İskender Şarşeyev “Kırgızistan’ın yeni Cumhurbaşkanı, ülkeyi Avrasya Ekonomik Birliği’nden çekebilir” iddiasında bulundu.

Kırgızistan seçimlerini değerlendiren Kırgız uzman İskender Şarşeyev, seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi:

“Seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğine şüphe yok. Oyların bir kez daha sayılmasını bekleyeceğiz. Ülkede Anayasa’ya uygun, şeffaf ve demokratik seçimler yapıldı. Bu, bizim ülkemizin başarısıdır. Bir sonraki adım sürekli büyüyen ekonomik gelişime ulaşmak.

“Kırgızistan Cumhurbaşkanı, dış politika, yasaların meşruluğu, sosyal gelişim konuları, siyasi ve diplomatik alanlara yön veren en önemli kişi. Ülke ekonomisinin gelişiminden sorumlu kişiyse Başbakan.”

Kazakistanla ilişkilerde yaşanan gerginliği değerlendiren uzman, “Kazakistan sınırları bloke etmeye devam ederse, yeni Cumhurbaşkanı, ülkeyi Avrasya Ekonomik Birliği’nden çekebilir” dedi:

“Tüm bunlara rağmen, ülkelerin bir birinden özür dileyeceğine ve tüm olumsuzlukların son bulacağına inanıyorum.”

Kaynak: Nicat Hacıyev / Yenicag.Info

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23