• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmar affı bu yıl çıkacak mı? İmar affı 2020

Yeniakit Publisher
2020-06-29 22:21:00 -
İmar affı bu yıl çıkacak mı? İmar affı 2020

İmar affı bu yıl çıkacak mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İstanbul’da minimum 7.3 büyüklüğünde bir depremin beklendiğinin açıklanmasının ardından, gözler ruhsatsız ve denetimsiz binalara çevrildi. İmar barışı süresini kaçırıp, başvuru yapamayan ya da yapı kayıt belgesi ödemesi yapamayan kişiler 2020 yılı ile birlikte İmar barışı çıkar mı, yeniden olacak mı?

İmar affı bu yıl çıkacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 bin yapı kayıt belgesini iptal ettiklerini söyleyerek "Vatandaşlarımızın başvurularının kanuna uygun olup olmadığının ve 31 Aralık 2017'den önce yapılıp yapılmadığının kontrolünü yapıyoruz. Yapı kayıt belgelerinde aykırılıklar tespit ediyoruz, yine yapı kayıt belgelerinde fiilen sahaya uymayan, doğru beyan edilip edilmediği süreçleriyle ilgili kontrol ettiğimizde farklılıklar görüyoruz. Bu çerçevede gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Bu işlemi açıkçası devam ettireceğiz’’ açıklaması yaparak yeni bir imar barışı yapmayacaklarının da bilgisini verdi.

7 milyon 400 bin kişi İmar barışı başvurusu yaptı, yapı kayıt belgesi ücreti olarak toplanan paralar ise 24 milyar 744 milyon lira oldu.

Şehirlerin üç boyutlu olarak dijital haritalarını çıkardıklarını ifade eden Bakan Murat Kurum bu sayede uydu görüntüleri üzerinden tüm kaçak yapıları kontrol ettiklerini ve tespit edilmesi halinde hemen yıktıklarını da açıklamasına ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

saffet

ev almak asgari üçretli garibana hayaldir bir cocugu varsa evinin yıkılması düşündürüçüdür diye düşünüyorum

temel

o ladar imar barısından sonra yapılan ev varken onları yıkmayıp ceza kesmeyen belediyeler cevre bakanlıgının kararı ve encümen kararı ile ceza kese biliyor yıkabiliyor o belediyeler kamelya yapan istimlak duvarı yapana ceza yok bize ceza var kanun acık ama bunun sec,mide var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23