• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlyas Salman’dan ahirete küstah sözler! Bugün küçümsediğini yarın hatırlatırlar

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Oyuncu İlyas Salman, 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yaptığı konuşmada ahiret inancına yönelik sözleri ve Ankara’ya yaptığı siyasi göndermeyle gündeme geldi. “Dünya denen güzel bir ifrite gelmek varsa gitmek de var biliyorum” diyen Salman, ardından “Kalıbım sığsa bile aklım sığmaz ahiretinize” ifadelerini kullandı. Salman’ın, ölümü kabul ederken milyonlarca insanın inancını küçümseyen bir üslup kullanması dikkat çekti.

33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ödül törenine katılan İlyas Salman, sahnede yaptığı konuşmayla yeniden tartışmaların odağına yerleşti.

Geçirdiği sağlık sorunundan söz eden Salman, çenesine pıhtı attığını anlattıktan sonra kendisine “maneviyata inanmadığı için çarpıldığı” yönünde sözler söylendiğini aktardı.

Salman ardından, “Halbuki teğet geçti. Ankara’ya uğrayacaktı” diyerek siyasi bir göndermede bulundu.


“AKLIM SIĞMAZ AHİRETİNİZE”

Salman’ın konuşmasının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise ölüm ve ahiret üzerine söylediği sözler oldu.

Ölmek istemediğini ifade eden Salman, kendisine ait olduğunu belirttiği şiirinden şu bölümü aktardı:

“Dünya denen güzel bir ifrite gelmek varsa gitmek de var biliyorum ama gitmek istemiyorum. Çünkü kalıbım sığsa bile aklım sığmaz ahiretinize.”

Salman böylece bir taraftan dünyanın ve insan hayatının sonlu olduğunu kabul ederken diğer taraftan İslam inancının temel esaslarından olan ahiret inancına yönelik küçümseyici olarak değerlendirilebilecek bir ifade kullandı.

İNANMAMAK BAŞKA, İNANANLARIN DEĞERLERİNİ HEDEF ALMAK BAŞKA

Elbette herkes neye inanıp inanmayacağı konusunda kendi tercihine sahiptir.

İlyas Salman da ahirete inanmadığını söyleyebilir.

Ancak kişinin kendi inançsızlığını açıklaması ile milyonlarca insanın kutsal kabul ettiği bir inancı “aklım sığmaz ahiretinize” şeklinde sahneden hedef alması aynı şey değildir.

Üstelik Salman’ın sözlerinin merkezinde yine ölüm vardı.

İnsan hayatının kaçınılmaz gerçeği olan ölümü kabul edip ardından ahiret inancını küçümsemek, kendi içinde üzerinde düşünülmesi gereken bir çelişkiyi de beraberinde getiriyor.

BUGÜN SÖYLENEN SÖZ YARIN DA HATIRLANIR

İlyas Salman bugün “Aklım sığmaz ahiretinize” diyebilir.

Fakat insanın söylediği sözler, kendisinden sonra da yaşamaya devam eder.

Bir gün her insan gibi İlyas Salman’ın da hayatı sona erdiğinde bugün söylediği bu sözlerin yeniden hatırlanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Çünkü kamuoyu önünde söylenen sözlerin bir hafızası vardır.

İnsan inanmayabilir.

İtiraz edebilir.

Eleştirebilir.

Ancak toplumun inancına yönelik küçümseyici ifadeler kullandığında, o ifadelerin de yıllar sonra karşısına çıkabileceğini unutmamalıdır.

DAHA ÖNCE DE DİNİ KONULARDAKİ SÖZLERİYLE GÜNDEME GELDİ

Salman’ın dini konulardaki çıkışları ilk değil.

Oyuncu daha önce cenazesinin dini usullere göre yıkanmasını istemediğini açıklamış, Hz. Ömer ve Hz. Osman hakkında söylediği sözlerle de tartışmaların odağına yerleşmişti.

Adana’daki son konuşmasıyla Salman, inanç ve ahiret konusundaki yaklaşımını bir kez daha kamuoyu önünde dile getirmiş oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fczdx

Ölünce görürsün kalıbında aklında nasıl sığacak Ahirete, Azrail gelmeden atıp tutmak kolay ölüm anında görürüz kalıbını da aklını da.

Ali

Küstahligi fikir özgürlügü sanma.Inancsiz olabilirsin ama milyonlarin kutsalina dil uzatmak seni hakli degil,sadece saygisiz gösterir.Ahiret varsa,o gün sözlerinle yüzlesirsin.Haddini bil ILYAS SALMAN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23