• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhanet medyası kriz tetikçiliği yapıyor

Yeniakit Publisher
2020-10-29 09:04:00 - 2020-10-29 11:11:00
İhanet medyası kriz tetikçiliği yapıyor

Türkiye’ye diz çöktürmek için ekonomimizi hedef alan dış kaynaklı finansal darbe girişimlerinin yerli ayağında, gazetelerinin sayfalarını ‘ekonomik kriz’ tetikçiliğine ayıran ihanet medyasının olduğu ortaya çıktı..

Sözcü, Cumhuriyet, Karar, Birgün, Yeni Asya, Yeni Çağ ve Birgün gazetelerinin  ‘ekonomi bitti’ manşetleri atarak milleti demoralize etmeye çalıştıkları bildirildi. Ekim ayının 28 günlük zaman dilimi içerisinde aynı kalemden çıkmışçasına benzer manşetler atan, dışardan kumandalı medyanın çok kirli bir kara propaganda yürüttükleri öğrenildi.

Sözcü paçavrası yalan makinası

Hiçbir zaman bu topraklara ait olmayan ya da sureti haktan görünerek millete ihanet etmek için fırsat kollayan şer medyası, Ekim ayında iyice gaza bastı. Sözcü Gazetesi 8 Ekim tarihinde ‘Esnafın kurtuluş reçetesi’ sürmanşetiyle çıkarak büyük bir manipülasyona imza attı. Esnafa ve kobilere verilen desteği hiçbir zaman sayfalarına taşımayan Sözcü, hizmetlerin üzerini karartmaya çalıştı. 09 Ekimde ise ‘Enflasyondan beli kırılan vatandaş böyle sesleniyor: TÜİK nereden alışveriş yapıyorsa adres versin bizde oradan alalım’ manşetiyle çıktı. ‘Vatandaşın seslendiğini’ iddia  eden gazete ise haberini hiçbir kaynağa dayandıramadı. 10 Ekimde ise ‘Dolar niye düşmüyor’ manşetiyle okuyucuların karşısına çıkan Sözcü yine büyük bir aldatmacaya imza attı. Dolar üzerinde oynana kirli oyuna dair tek kelime yer vermeyen Sözcü, hükümeti suçlamak suretiyle efendilerini talimatlarını yerine getirmiş oldu. Sözcü 28 günde 22 adet yalan içerikli ekonomi haberini servis etti.

Bir ayda 22 provokatif yayın

Eski Genel Yayın Yönetmeni vatan hainliğinden yargılanan Can Dündar olan Cumhuriyet Gazetesi de kriz tetikçiliğinde en önde yer aldı. 13 Ekim tarihinde, ‘İş, Ekmek, Umut yok’ manşetiyle çıkan Cumhuriyet Gazetesi skandal ötesi bir yalanı okuyucularıyla buluşturdu. Korona salgınına rağmen ekonomik büyümeyi ısrarla görmezden gelen gazete bir kaos ortamı varmış gibi lanse etti. 20 Ekim tarihinde ise ‘Çöküşün fotoğrafı’ manşetiyle çıkan Cumhuriyet Gazetesi, aymaz tutumunu sürdürdü. Cumhuriyet Gazetesi Ekim ayı içerisinde 11 manşet, 1’i sürmanşet ve 10 tanesi 1. sayfa haberi olmak üzere toplamda 22 adet provokatif içerikli habere imza attı.  Sureti haktan görünerek devletin ve milletin altını oyan Karar Gazetesi de kriz şakşakçılığında boyut atladı. 02 Ekim tarihinde ‘Artık neye inanacağız’ manşetiyle çıkan Karar, hem ekonomimizi hem de devletimizin şeffaflığını hedef almaktan utanmadı. 9 Ekimde ise ‘Ekonomi böyle gitmez’ manşetini servis eden Karar, 28 gün boyunca ekonomimizi hedef alan haberler yayımladı.

Aynı kalemden çıkmışçasına!

Yeni Asya ise 9 manşetiyle ekonomimizi hedef alırken, yine kriz tetikçiliği yapan 22 haberi 1. Sayfasında verdi. Birgün Gazetesi de 10 manşet, 1 sürmanşet ve 32 adet iç haber ile finans dünyamıza operasyon çekerken, sözde milliyetçi Yeniçağ da 14 manşet, 2 sürmanşet ve 1. Sayfasında 11 adet manipülatif haber yayımladı.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

koylu

yalanmı söylemiş gerçekden tüik nereden alıyorsa bizde ordan alalım bu nedir ya ortalık ateş pahası hiç bişeyin yanına varılmıyor enflasyonu düşük gösteriyorlar ayıpya birde gerçekci olun çıkın açıkca ekonomi iyi değil elimizden gelen gayreti gösteriyoruz deyin yalan yalan nereye kadar

cavit

hacı dolar 8.5 sen hala dışgücler diyorsun hersey ithal ulkede satilmadik birsey birakmadilar sende konusuyorsun dis gucler disgucler .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23