• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İGA Her sene 1,1 Milyar Avro ödüyor CHP ve besleme trollerine tokat gibi yalanlama

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İGA Her sene 1,1 Milyar Avro ödüyor CHP ve besleme trollerine tokat gibi yalanlama

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, bazı basın yayın organlarında yer alan “DHMİ’ye borç” iddialarını yalanlayarak “İGA İstanbul Havalimanı'nın DHMİ'ye 1 TL dahi borcu bulunmamaktadır“ açıklaması yaptı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, bazı basın yayın organlarında yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) borçlarının olup olmadığıyla ilgili açıklama yaptı.

İGA'dan yapılan açıklamada, her yıl KDV dahil 1,1 milyar avro kira bedelinin bir sonraki yılın ocak ayı sonunda ödendiği belirtildi.

"İGA'NIN 1 TL DAHİ BORCU YOK"

Haberlerde yer alan 53,7 milyar liralık tutarın da 2025 yılı için tahakkuk eden ve 2026 yılının Ocak ayında ödenen kira bedelinin Türk lirası karşılığı olduğu aktarılan açıklamada, "2025 yılına ilişkin 31 Ocak 2026 vadeli kira için fatura 7 Ocak 2026 tarihinde kesilmiş, ödemesi ise İGA İstanbul Havalimanı tarafından 2026 başında 'vadesinden 1 hafta erken' yapılmıştır. İGA İstanbul Havalimanı'nın DHMİ'ye 1 TL dahi borcu bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Borc 2042 yılına ertelenmemis mi..

resat

bırakın öküzğn altında buzağı aramayı ,elinize aradığınızın dışında şeyler takılabilir ,hizmet düşmanları,,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23