• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İftar için farklı pilav tarifi: Enginarlı pilav nasıl yapılır? Eşi benzeri olmayan tat! Böyle yok

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İftar için farklı pilav tarifi: Enginarlı pilav nasıl yapılır? Eşi benzeri olmayan tat! Böyle yok

İftar için farklı bir pilav hazırlamak isteyenler ‘Enginarlı pilav olur mu?' sorusunun cevabını araştırıyor. Enginarlı pilav için hangi malzemeler gerekli? Enginarlı pilav tam ölçülü

Enginar sağlık açısından son derece önemlidir. Eşi benzeri olmayan tat! Peki, enginarlı pilav olur mu?

Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 adet enginar çanağı
4 dal taze soğan
Dereotu (10 dal kadar)
1 su bardağı pirinç
Yarım limon
Tuz
Zeytinyağı (Göz kararı)
1 kuru soğan
Su (Göz kararı)

Enginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Enginarları garnitür gibi doğrayıp 1-2 damla limon sıkıp suda haşlayın tam haşlansın.
Pirinci tuzlu sıcak suya koyun.
Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağında kavurun.
Pirinçleri süzüp yıkayıp soğanın üzerine koyup tuzunu atıp kavurun.
Haşlanan enginarı haşlandığı suyuyla birlikte kavrulan pirinçlerin üzerine dökün limonunu sıkıp karıştırın. (limonu kendinize göre ayarlayın)
Taze soğanları ince ince doğrayıp yarı pişmiş olunca pilavın içine ekleyip karıştırın pişmeye bırakın.
Pilav pişince dereotunun saplarını değil yapraklarını doğrayıp üstünden hafif karıştırıp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23