• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hollanda'da art arda saldırılar! Ölü ve yaralılar var

Yeniakit Publisher
2019-03-18 13:37:00 - 2019-03-18 17:24:34
Hollanda'da art arda saldırılar! Ölü ve yaralılar var

Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı düzenlendiği bildirildi. Ülkede Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu "endişe verici" olarak tanımlayarak, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Saldırganın kaçtığı belirtilirken, çevrede bütün okullara kapılarını kapatma talimatı gönderildi.

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırı tramvay hattında gerçekleşti

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi.

Hollanda polisi: Terör saldırısı olabilir

Terörle mücadele ekiplerinin de bölgeye ulaştığı ifade edildi. Bölgenin üzerinde de helikopterlerin uçtuğu belirtiliyor. Bölge, polis tarafından kordon altına alındı. Hollanda polisi, olayın terör saldırısı olabileceğini açıkladı.

Birden fazla saldırı gerçekleşti

Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırgan aranıyor. Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın gizlendiği sanılan bir binayı kuşattığı ve operasyona hazırlandığı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başbakan açıklama yaptı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu "endişe verici" olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Başkent Lahey'de de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Almanya harekete geçti

Hollanda'da birden fazla gerçekleştirilen saldırılar sonrası Almanya, Hollanda sınırındaki güvenlik önlemlerini artırdı.

Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış'ın arandığını belirtti. Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı sonrası en sert tepkiyi Türkiye ve Türk insanı vermiş, hatta Türk liderler, saldırıda Erdoğan ve ülkemizi hedef alan manifestoya karşı meydan okumuştu. O saldırıdan kısa bir süre sonra Hollanda'da böyle bir saldırı gerçekleşti. Hollanda hükümeti bu saldırıyı saatlerce dünya gündeminde son dakika olarak tuttu ve gelişmeleri yavaş yavaş basına sızdırdı. Ardından bir anda saldırıyı Türkiye kökenli biri yaptı diyerek "provokasyon mu var" ihtimalini akıllara getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23