• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Herkes o anları merak ediyordu! İlk PKK’lı grup, silahlarını kazanda böyle yaktı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Herkes o anları merak ediyordu! İlk PKK’lı grup, silahlarını kazanda böyle yaktı

Beklenen silah bırakma gerçekleşti. PKK'lı grup, silahlarını Casene mağarasında imha etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan "Terörsüz Türkiye" sürecinde tarihi bir gün yaşanıyor. Terör örgütü PKK'ya ait ilk grup, silahlarını yaktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Terörsüz Türkiye" mesajıyla başlayan süreçte bugün kritik bir eşik aşılıyor. İlk PKK'lı grup silah bırakmaya başlarken alanda geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve bir helikopterin alan üzerinde uçtuğu görüldü.
Süleymaniye il sınırları içindeki Casene Mağarası'nda gerçekleştirilen temsili silah bırakma töreninde alanda bir ateş yakıldığı ve silahların ateşe verildiği öğrenilirken, sembolik olarak gerçekleştirilecek silah bırakmadan ilk görüntüler törenin ardından kamuoyuna aktarılacak.
Öte yandan silah törenine ilişkin DEM Parti tarafından yapılan bilgilendirmede, '11 Temmuz'da yapılacak olan 'Barış ve Demokratik Toplum' grubun silahların imha edilmesi açıklamasına ilişkin olarak, açıklamanın görüntüleri saat 11.45 ile 14.00 arası yayınlanacaktır' denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay vay

Yaktı ama mağaranın içinde, silahlar yeni mi, eski mi kimse görmesin...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23