• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her derde deva: Cennet hurması

Yeniakit Publisher
2018-05-22 16:29:00 -
Her derde deva: Cennet hurması

Cennet hurması soğuk algınlığı, kansızlık, tansiyon ve kolesterol gibi birçok hastalığa iyi gelir. Ayrıca cilt bakımı için ve temizlik malzemesi olarak da kullanılır.

Türkiye’de en çok Karadeniz bölgesinde yetiştirilmekle beraber özellikle Adana ve Hatay illerinde yetişmektedir. Bu elverişli yetişme ortamına sahip olmasına rağmen cennet hurması yeterince kıymeti bilinmeyen bir meyvedir ve tüketimi genellikle sınırlı kalmaktadır.

VİTAMİN VE MİNERAL EKSİKLİĞİNE İYİ GELİR

Cennet hurması meyvesinin ortalama her 100 gramının 20 gramlık bölümü yalnızca vitaminlerden oluşmaktadır. Bu zengin vitamin içeriği özelliğiyle kişilerde görülebilen vitamin ve mineral sorunlarında kurtarıcı bir meyve olarak tüketilebilir.

SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR

Bir kış meyvesi olarak kabul edilen cennet hurması, yüksek miktarda protein, yağ ve karbonhidrat içermektedir. Bu özellikleriyle cennet hurması vücut ısısını yükseltmektedir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı iyi geldiği bilinmektedir. Cennet hurması tüketilerek dondurucu kış gecelerinde ısınabilir, soğuk kış zamanlarının getirdiği bazı hastalıklara karşı vücut direncini artırabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR VE CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Cennet hurması, protein bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Bu sunduğu protein katkısıyla bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır. Ayrıca yine içerdiği protein ve vitaminler sayesinde vücuttaki vitamin eksikliklerini giderme konusunda da oldukça iyi bir meyvedir cennet hurması. Cennet hurması içerdiği maddeler sayesinde saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir ve cildinizin de daha pürüzsüz ve parlak görünmesine yardımcı olabilir.

KANSIZLIĞA İYİ GELİR VE TANSİYON İLE KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır ki, cennet hurması kansızlığa iyi gelmektedir. Cennet hurmasının bir diğer özelliği de iştahsızlık sorunu yaşayan kişilere ve kilo kaybı yaşayan hastalara destek olması. Cennet hurması iştahsızlıkla mücadelede en etkin şekilde kullanabileceğiniz ve tüketebileceğiniz meyvelerin başında geliyor. Ayrıca cennet hurması tansiyon yüksekliği şikayeti olan kişilere de oldukça iyi geliyor. Yüksek tansiyonu düşüren cennet hurması aynı zamanda kolesterolü de dengeliyor ve bu özellikleriyle kalp ve damar sağlığınızı korumada oldukça önemli bir yiyecek olarak dikkat çekiyor.

MİDEYE İYİ GELİR

Cennet hurmasının bir diğer faydası da mideye iyi geliyor oluşudur. Cennet hurması mide çeperini kuvvetlendirir ve gastrit gibi rahatsızlıklara karşı mücadelenize destek olabilir. Yalnızca mideye değil aynı zamanda bağırsaklar için de oldukça faydalı olan cennet hurması meyvesi, özellikle on iki parmak bağırsağı ve diğer bağırsak iltihaplarının geçmesinde de size yardımcı olabilir.

KABIZLIĞA İYİ GELİR

Cennet hurmasının mide ve bağırsaklar dışında boşaltım sistemi ve sindirim sistemi üzerinde de oldukça faydalı özellikleri vardır. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde cennet hurması meyvesi, bağırsaklarınızı daha iyi çalıştırabilir ve kabızlıkla birlikte tuvalete çıkma sorunu yaşayan kişileri bir nebze rahatlatabilir. Yaşadığınız kabızlık sorunlarından arınmak ve bağırsakla beraber boşaltım sisteminizi rahatlatmak adına her sabah kahvaltı ederken 1 tatlı kaşığı cennet hurması pekmezi tüketmeniz yararınıza olacaktır.

SAFRA KESESİNE İYİ GELİR

Cennet hurmasının bir başka yararı da safra kesesi sorunları karşısında ortaya çıkmaktadır. Safra kesesi hastalıklarına adeta derman olabilecek cennet hurmasının yaprakları da fayda sağlanabilecek bir başka yönü. Cennet hurmasının yapraklarıyla hazırlayacağınız çay ile yüzünüzü ve saçlarınızı yıkadığınızda yüzünüz ve saçlarınız daha sağlıklı olabilir ve görünümleri daha parlak ve güzel olabilir.

CİLT BAKIMI YAPAR

Trabzon meyvesi olarak da anılan cennet hurması ile hazırlayacağınız çeşitli cilt maskelerini kullanarak cennet hurması meyvesinin cilt dokusu üzerindeki faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde deri dokunuzun protein, mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilir, antioksidan etkisi sayesinde cilt bakımınızı ve cilt temizliğinizi sağlayabilirsiniz.

TEMİZLİK MALZEMESİ OLARAK KULLANILABİLİR

Trabzon hurmasının sadece meyvesi değil aynı zamanda yaprakları da oldukça faydalı. Böylece cennet hurması yalnızca insan sağlığı için değil bir çok farklı yönden de işlevsel olarak kullanılabilecek bir meyve olarak dikkat çekiyor. Cennet hurması meyvesinin yapraklarını suda kaynatarak elde edeceğiniz sıvıyı ev ve eşyalarınızın temizliğinde deterjan yerine kullanabilirsiniz. Böylece cennet hurması meyvesi, yapraklarıyla da yalnızca insan sağlığı için değil, organik bir temizlik malzemesi olarak kullanılabilir ve bambaşka faydalar da sağlayabilir.

SAÇLARA İYİ GELİR

Cennet hurması meyvesinin yapraklarının bir başka faydası da saç derisi ve saçlarınız için. Cennet hurması meyvesinin yapraklarından hazırlayacağınız çay ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu yöntem daha çok Uzakdoğu bölgesinde yaygın olarak bilinmekte ve yıllardır uygulanmaktadır.

OMEGA 3 EKSİKLİĞİNE İYİ GELİR

Cennet hurması aynı zamanda omega 3 bakımından da oldukça zengindir. Cennet hurması meyvesini kaynatma yöntemiyle hazırlayacağınız pekmezi her sabah kahvaltılarda tüketerek omega 3 eksiğinizi de giderebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23