• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'li vekiller hakkındaki 'zorla getirme' karar kaldırıldı

Yeniakit Publisher
2016-11-10 13:18:00 - 2016-11-10 13:37:02
HDP'li vekiller hakkındaki 'zorla getirme' karar kaldırıldı

Terör örgütü KCK ana davasında HDP'li vekiller için tuhaf bir karar verildi. Mahkeme, HDP'li vekillerinin ses analizlerinin yapılması için haklarında verilen zorla getirme kararını kaldırdı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davası kapsamında HDP’li vekillerin ses analizlerinin yapılması için haklarında verilen zorla getirme kararını kaldırdı.

HDP’li bazı milletvekillerinin de yargılandığı KCK ana davası bugün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının yaptığı savunmada, milletvekili olan müvekkilleri için zorla getirilme kararının kaldırılmasını talep etti. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, haklarında yakalama emri bulunan Nurettin Demirtaş, Hüseyin Zorlu, Fikriye Aktaş, Müzeyyen Güneş, Nadire Nergiz, Mesude Şahin, Kenan Ayas, Gülabi Dere, Özlem Tanrıkulu, Hamit Aslan, Nesrin Deniz, Remzi Kartal, Sabri Ok, Mustafa Sarıkaya, Şükran Aydın, Mehmet Ermiş, Mehmet Duman, Gülistan Aksoy, Gülay Calap, Ünal Ahmet Çelen, Erkan Pişkin haklarındaki yakalama emirlerinin beklemesine karar verdi. Mahkeme, 4 No’lu ara kararda verilen HDP’li vekillerin ses analizlerinin yapılması için verilen zorla getirme karardan vazgeçilmesine de hükmetti.

Mahkeme ayrıca, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla gözaltına alınan ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın SEGBİS ile duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

DAVA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Eylül’de görülen duruşmada, HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında ses analizlerinin yapılması için zorla getirilme kararı verilmişti.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23