• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler! "Silah yoluyla çözeceğiz"

Yeniakit Publisher
2020-01-27 07:32:00 - 2020-01-27 07:36:49
Hafter'in sözcüsünden kan donduran sözler! "Silah yoluyla çözeceğiz"

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin elebaşı darbeci Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, bugün Misrata kenti yakınlarındaki bir bölgeye düzenledikleri saldırının savunma amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Darbeci general Hafter'in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı terörist grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Berlin'de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata'nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırının "burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu" iddia etti.

Mismari, Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere değinerek, "Libya'daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır" ifadesini kullandı.

Bu toplanılması bekleniyor

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Hafter tarafından beşer temsilcinin Cenevre'de, BM himayesinde buluşacağı 5+5 askeri komitesinin bu hafta toplanması bekleniyor.

Saldırı başlattılar

Hafter güçleri, bu toplantı öncesinde, ateşkesi ihlal ederek başta başkent Trablus olmak üzere UMH kontrolündeki bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdı. Başkentte dün ve bugün belirli aralıklarla farklı şiddette çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

İsyancı grupların dün başkentin dünyaya açılan tek kapısı Mitiga Havalimanı'na yönelik grad füzeleri ve havanla düzenledikleri saldırılarda, yerleşim yerleri ve bir hastane vurulmuş; Fas uyruklu 1 sivil hayatını kaybetmiş, 5'i de yaralanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uluslararası meşruiyete sahip UMH'ye bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, Hafter'e bağlı milislerin Berlin'de yapılan ateşkes çağrısına rağmen Misrata'nın yaklaşık 140 kilometre güneydoğusunda yer alan Ebu Kıreyn bölgesine yoğun saldırılar düzenlediğini ifade etmişti.

UMH güçlerinin püskürtmesi sonucunda Hafter güçleri çekilmek zorunda kalmış, Hafter'e ait etkisiz hale getirilen silahlı araçlar ve mühimmat, UMHye ait sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşılmıştı.

Ayrıca, UMH güçleri, bu noktada 5’i Sudanlı paralı asker olmak üzere 8 Hafter milisini esir aldıklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23