• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gül: Büyük sorunlar akil insanlarla aşılır

Yeniakit Publisher
2013-04-03 20:42:00 - 2013-04-03 20:42:29
Gül: Büyük sorunlar akil insanlarla aşılır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis tarafından onuruna verilen kahvaltıya katıldı.

ANKARA -  Gül, Radisson Blu Latvija Oteli’ndeki basına kapalı kahvaltının ardından GAMA tarafından inşa edilmekte olan Riga Kombine Çevrim Santrali’ni ziyaret etti. Projeye ilişkin bilgi aldıktan sonra araçla inşaat alanına geçen Gül, elektrik üretim binasında incelemelerde bulundu ve Türk mühendis ve çalışanlarla fotoğraf çektirdi.
GÜL, 2. DURAK LİTVANYA’DA
Kabul ve ziyaretinin ardından Gül, Letonya ve Litvanya’yı kapsayan dört günlük resmi ziyaretinin ikinci durağı Litvanya’ya hareket etti. Gül’ü havaalanında Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius karşıladı.
Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’ün yanı sıra AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, iş, sanat ve basın dünyasından temsilcilerin yer aldığı heyet de Litvanya’ya  geldi.
Gül ve Grybauskaite, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye, AB ile müzakere yapan bir ülkedir. Nüfusu büyük, ekonomisi büyük ülkelerin müzakere süreçlerinin daima biraz sancılı olduğunu biliriz. Geçmişten de bazı üye ülkelerin başlarına bu gelmişti. Ama bu sürecin canlılığını ve başarıyla bitirilmesi çok önem verdiğimiz bir konudur” dedi.
Cumhurbaşkanı Grybauskaite ise, “Litvanya bu süreçte Türkiye’nin AB üyeliğine destek olacaktır. Bu süreci daha da hızlandırma yönünde çabalarını sürdürecektir. Süreç içinde bir veya iki fasıl açmak isteriz, Türkiye Avrupa için gereklidir. Aynı şekilde Avrupa da Türkiye için çok gereklidir. Dolayısıyla üyelik müzakeresi süreci çok uzamamalı” diye konuştu.
GÜL’DEN AKİL İNSANLAR YORUMU
Basın toplantısı sonrası gazetecilerin ‘akil insanlar heyeti’, Kıbrıs ve Suriye ile ilgili sorularını cevaplayan Gül, “Büyük sorunların çözümünde ne kadar çok herkes, siyasi kurumlar, ülkenin önemli kurumları bu işe angaje olursa o kadar kolay olabilir. Büyük sorunları halletmenin önemli yollarından birisidir. Kıbrıs’ta barış süreci için bizim teklifimiz şu: Gayet yeni bir solukla gayet iyi niyetle tekrar Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Rumları
görüşmelere başlasınlar. Bizler hep yardımcı olalım bu konuya. Suriye’den, evini barkını terk edip, Türkiye’ye sınırına giren insanlara ‘hayır sen Türkiye’ye gelemezsin, dışarıda dur’ diyemeyiz. Geleni tabii ki kabul etmeye devam edeceğiz” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23