• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gençlere 'mobil programlama' eğitimi verildi

Yeniakit Publisher
2016-04-21 22:55:00 -
Gençlere 'mobil programlama' eğitimi verildi

Gazi Üniversitesi, GÖNDER ve Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi işbirliğiyle, lisedeki gençlerin mobil uygulamalar geliştiren ve projeler hazırlayan bireyler olması için başlatılan eğitim projesi tamamlandı.

Gazi Üniversitesi, Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) ve Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi işbirliğiyle, lisedeki gençlerin mobil uygulamalar geliştiren ve projeler hazırlayan bireyler olması için başlatılan eğitim projesi tamamlandı.

GÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Belen, eğitim projesinin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, sanal alemin tüm hayatı etkilediğini belirterek, dünyanın en büyük ilk 10 şirketinin bilişim alanında olduğunu söyledi.

"Türkiye bilişim teknolojilerinde üretici değil, kullanıcı taraf"

Facebook, Twitter, Google gibi firmaların dünyayı değiştirme gücünün inkar edilemeyeceğine değinen Belen, Türkiye'nin bilişim teknolojilerinde üretici değil, kullanıcı tarafta olduğunu ifade etti.

Bakanlıkların teknoloji alanındaki çalışmalarını hatırlatan Belen, "Devlet ve okullarımız bu konuya büyük önem veriyor. Birçok bakanlığımızın üyesi olduğu Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunda geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı. Orada Başbakanımız 2002 yılı itibarıyla Türkiye'de araştırmalara ayrılan miktarın yaklaşık 3,9 milyar lira olduğunu, bugün itibarıyla bu miktarın 18 milyar liraya çıktığını söyledi." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gerçekleştirdikleri projenin küçük çaplı olduğunu vurgulayan Belen, hedeflerinin daha kapsamlı, uzun vadeli ve dünya çapında ses getirecek projeler olduğunu aktardı.

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sarıoğlu da böyle projelerle geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23