• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gece su içmek zararlı mı?

Yeniakit Publisher
2019-05-09 11:08:00 -
Gece su içmek zararlı mı?

Düzenli su tüketimi sağlığımız açısından son derece kıymetlidir. Peki, gece uyku arasında su içmek insan vücudu için yanlış bir davranış mı?

Sağlıklı bir beden için günde en az 2.5 litre su tüketmek gerekiyor. Ancak tüketeceğimiz su kadar bu suyu ne zaman içtiğimiz de çok önemli. Yataktan kalkar kalkmaz içmeye başladığımız suyu uyku saatine kadar ki zaman dilimine yaymalıyız. Peki, gece uyandığımızda su içmek doğru bir davranış mı?

Ölçü çok önemli

Gece uykudan uyanıp, lavaboya gittiniz. Yatağa yeniden girmeden önce ise bir bardak su içmek istediniz. Bu davranış ağız kuruluğunuzu gidermiş olsa da vücudunuza ciddi zararlar verecektir. Uyku arasında su içmek beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Ayrıca boş mideye uykudan kalkar kalkmaz gönderdiğiniz su sindirim sistemini olumsuz etkiliyor. Uyku arasında su içmek bir alışkanlık haline gelirse zaman içinde mideye ciddi zararlar verir. Birçok kişi gece uyku arasında 2-3 bardak su tüketebiliyor. Bu tip kişilerde mide sorunlarına daha sık rastlanıyor. Ancak ağız kuruluğunuzu gidermek için gece uyandığınızda birkaç damla su tüketmek sağlığınız açısından bir sorun teşkil etmeyecektir.

Uykudan önce su içilir mi?

Uykudan önce bolca su tüketmek uyku kalitenizi olumsuz etkileyecektir. Çünkü mesanenizi daha kısa sürede boşaltmak isteyeceksiniz. Kaliteli bir uyku için su içmeyi yatağa gitmeden bir saat önce noktalamanız iyi olacaktır.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23