• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gebelik şekeri nedir? Gebelik şekeri nasıl düşürülür? Gebelik şekeri nasıl tedavi edilir? Gebelik şekerinin tedavisi nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-09-17 13:10:00 -
Gebelik şekeri nedir? Gebelik şekeri nasıl düşürülür? Gebelik şekeri nasıl tedavi edilir? Gebelik şekerinin tedavisi nasıl yapılır?

Hamilelikte vücudumuzda birçok değişiklik olur. Doğumla birlikte sona eren bir hastalık olan gestasyonel diyabet, diğer adıyla gebelik diyabeti de bunlardan biri…

Gebelik şekeri, önceden diyabet hastası olmayan kadınların hamile kaldıktan sonra bu rahatsızlıktan muzdaripolması durumudur.

Gebelik diyabeti, kontrol altında tutulup iyi tedavi edilirse doğumla birlikte sona erer. Özellikle bebek ihtiyacının daha belirgin olduğu hamileliğin 6. ayından sonra ortaya çıkar.

Hamilelik sırasında vücutta bazı hormonal değişiklikler yaşanır ve kan şekerini yükselten birçok hormon üretilir. Hamilelik diyabeti de bu değişikliklere tam uyum gösterilememesi halinde oluşur. Hamilelik sırasında ortaya çıkan ve hamilelik süresince devam edip doğumla birlikte sona eren bir diyabet tipidir bu. Ancak hemen belirtelim, hamilelikten önce de diyabeti olanlar bu tanıma girmez.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Gebelik şekerinin tespiti sonrasında diyabetik diyete başlanır ve kan şekeri bir hafta boyunca izlenir. Eğer bu süre içerisinde açlık ve tokluk kan şekeri değerleri istenilen sınırları aşıyorsa, vakit kaybetmeden insülin tedavisine başlanır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu dönemde diyabetli anne adayı bir şeker ölçüm cihazıyla mutlaka kontrolünü olmalı. Kan şekeri kontrollerini düzenli olarak yaptırmalı. Ölçüm sonuçları da bir çizelgeye kaydedilmeli.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23