• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'dan Müslümanlara karşı 28 Şubat tutumu!

Yeniakit Publisher
2019-01-26 13:51:00 - 2019-01-26 13:52:19

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Fransa'dan Müslümanlara karşı 28 Şubat tutumu!

Fransa, Türkiye'den gönderilen iki diplomat eşlerinin başörtüsüz şekilde biyometrik fotoğraf çekilmesini istedi, örtülerini çıkarmaları için ısrarcı oldu. Diplomat eşleri bu durumu kabul etmeyince kriz yaşandı.

Avrupa’da Türk nüfusun ağırlıklı olduğu Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelere belirli aralıklarla Türkiye’den imam, öğretmen görevlendirmeleri yapılıyor. Bunun için adayların, yurtdışı görevlendirme sınavlarını kazanmaları gerekiyor. Cumhuriyet'teki habere göre sınavları kazananların büyük bölümü Almanya ve diğer ülkelerdeki görev yerlerine geçen eylül ayı başında gitti. Fransa’yı tercih edenler ise Türkiye’den çıkamadı.

Başörtülerini çıkarmaları istendi

Bu durumun nedeni, Fransa’da görevli diplomat eşlerinden ikisinin geçen yaz aylarında vizelerinin yenilenmesi sırasında biyometrik fotoğraf çekilirlen başörtülerinin çıkarılması olduğu öne sürüldü. Başörtülü eşler, Fransız yetkililerin “peruklu da olsa bu fotoğrafı vermek zorundasınız” yönündeki skandal çağrılarını reddetti. Biyometrik fotoğrafın başörtülü de çekilebileceği halde bu ısrarı yapması, Fransa'nın 28 Şubat tutumu sergilediği şeklinde yorumlandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23