• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'daki saldırının faili bakın kim çıktı!

Yeniakit Publisher
2020-10-29 23:31:00 -
Fransa'daki saldırının faili bakın kim çıktı!

Fransa'da "Allah'u Ekber" diyerek polise saldıran şahsın aşırı sağcı bir grup olan Generation Identity'ye mensup olduğu ortaya çıktı.

Güney Fransa'da, iddiaya göre "Allah'u Ekber" diye bağıran ve insanları silahla tehdit eden bir şahsın, polis tarafından vurularak öldürüldüğü olayla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Vurularak öldürülen şahsın aşırı sağcı bir grup olan Generation Identity'ye mensup olduğu ortaya çıktı.

The Independent'ın haberine göre, bir polis yetkilisi saldırganın aşırı sağ bir grup olan Generation Identitaire'den (Kimlik Hareketi) olduğunu bildirdi.

Fransız basınında çıkan haberlerde "Allah'u Ekber" diye bağıran saldırganın yaptığı saldırıya ilişkin "İslamcı bir saldırı" şeklinde skandal bir niteleme yapılmıştı.

Le Figaro gazetesinde, bir savcılık kaynağına dayandırılan başka bir haberde ise saldırganın psikiyatrik tedavi gördüğü bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Generation Identitaire nedir?

Fransa'da Génération identitaire (Kimlik Hareketi) olarak isimlendirilen pan-Avrupa beyaz milliyetçi ağı, beyazların “değiştirildiğini” ileri süren bir komplo yayarak kıtadaki Müslümanların “geri gönderilmesi” çağrısı yapıyor.

Geçen sene Yeni Zelanda'daki camilerde 51 kişiyi katleden Christchurch saldırganın, manifestosunun başlığı olarak Generation Identity'nin ana ideolojisinin ismini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kara

buna alıştık saldirgan müslümansa terörist değilse psikiyatrik tedavi gören ve hasta oluyor!

Ali Karakeseli

Adamın allahu ekber diye bağırdığı önce söylememiş. Büyük ihtimalle bıçaklı bir manyak görünce haliyle müslüman olduğunu düşündüler. Ama değilmiş ve bağırmamış o şekilde. Her ne olursa olsun manyaklık manyaklığı çağırıyor. Olan da bize oluyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23