• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa Büyükelçisi: Yunanlıların haklarını savunacak tüm ulusların yanında olacağız

Yeniakit Publisher
2020-01-27 17:38:00 -
Fransa Büyükelçisi: Yunanlıların haklarını savunacak tüm ulusların yanında olacağız

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hamlelerinden rahatsız olan Fransa bölgede Yunanistan ile işbirliğine girdi. Yunanistan’da görev yapan Fransa Büyükelçisi Patrick Mezonav ülkesine ait "Dixmude" isimli savaş gemisinde gövde gösterisi yaptı.

Fransa'nın Yunanistan Büyükelçisi Patrick Mezonav Yunanistan’ın Pire Limanı’na demir atan "Dixmude" isimli helikopter ve zırhlı araç taşıyan savaş gemisinde düzenlendiği basın toplantısında, “Bu geminin varlığı Fransa'nın dünyanın bu bölgesinde de var olmak istediğini gösteriyor ”dedi.

Türkiye'nin bölgedeki varlığından da rahatsız olan Fransız Büyükelçi, "Türkiye'nin bölgede aktivite gösterdiği bir gerçek ve bu davranışla nasıl başa çıkacağımızı göreceğiz" dedi.

Libya konusuna da değinen Masonov, "Libya ile yasadışı bir muhtıra ile uluslararası hukukun dışına çıkan bir NATO müttefikinin önündeyiz. Fransa, uluslararası hukuku büyük ölçüde ihlal eden bu mutabakatı kınıyor ve geçersiz bir anlaşma olarak görüyor.” Dedi.

Fransa Büyükelçisi sözlerini "Yunanlıların ve Kıbrıslıların haklarını savunacak tüm ulusların yanında olacağız. " diyerek desteğini bir adım daha ileri taşıdı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakaniyet

KibrisRum cumhuriyeti bölünmez tek devlet tek bayrak rek milet tek dildir 

Türkoğlu

Size ne akdenizin doğusundan
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23