• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ'nün sinsi planı ortaya çıktı!

Yeniakit Publisher
2018-05-28 12:38:00 -
FETÖ'nün sinsi planı ortaya çıktı!

Uşak'taki FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün sinsi planı ortaya çıktı. Örgütün, yurt dışından üniversite eğitimi vaadiyle getirdiği yabancı uyruklu öğrencilerin telefonlarına 'ByLock' yüklediği ortaya çıkarıldı.

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada örgütün yurt dışından üniversite eğitimi vaadiyle getirdiği yabancı uyruklu öğrencilerin telefonlarına şifreli haberleşme programı "ByLock" yüklediği ortaya çıkarıldı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasıyla örgüt üyelerinin yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili sinsi planları ortaya çıktı.

TANINMIŞ AİLELERİN ÇOCUKLARI SEÇİLİYOR

FETÖ üyelerinin çok sayıda ülkede tanınmış ve kariyer sahibi ailelerin çocuklarını üniversite eğitimi vaadiyle kandırdıkları, Türkiye'ye getirilen öğrencilerin İstanbul'da örgüte ait yurt ve evlerde misafir edildikleri, 6 ay süreyle dil eğitimi verildikten sonra üniversite sınavına giren öğrencilerin okul tercihlerinin dahi örgüt üyeleri tarafından yapılarak Türkiye'deki çeşitli üniversitelere dağıtıldıkları belirlendi.

TÜRKİYE'YE GELİR GELMEZ İKİNCİ BİR HAT ALMALARI İSTENİYOR

Üniversite eğitimi için gittikleri şehirlerde FETÖ'nün yabancı öğrencilerden sorumlu hususileri tarafından karşılanan ve gelir gelmez ikinci bir cep telefonu hattı almaları istenen yabancı uyruklu öğrencilerin zamanla örgüte sempati duymalarının sağlandığı ve örgüt için çalışma yapmalarının istendiği, soruşturmada tespit edildi.

TELEFON HATLARINA EL KONULDU

FETÖ üyelerinin, yabancı öğrenciler adına aldırdığı ikinci cep telefonu hatlarına el koyduğu, bu hatları farklı illerdeki önemli örgüt üyelerine dağıttıkları ve telefon hatları üzerinden örgütsel çalışma yürüttükleri belirlendi. Soruşturma kapsamında Uşak'ta 14 yabancı uyruklu öğrenci adına alınmış telefon hatlarının Türkiye'nin değişik noktalarındaki baz istasyonlarından sinyal verdiği ortaya çıktı.

TELEFONLARINDA 'BYLOCK' UYGULAMASI BULUNDU

Bazı yabancı öğrencilerin kullandıkları telefonlara kendi istekleriyle şifreli haberleşme programı "ByLock" yükledikleri, bu öğrencilerin program üzerinden diğer örgüt üyeleriyle konuşma yaptıkları da belirlendi.
Soruşturma kapsamında biri Çin, diğeri Bosna Hersek uyruklu olmak üzere 2 yabancı uyruklu öğrenci tutuklanırken ikinci telefon hatları örgüt tarafından kullanılan 14 yabancı uyruklu öğrenciyle ilgili adli işlem yapıldı.

SEÇİLEN BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRGÜT İÇİN ÇALIŞMA TALEBİ!

Güvenlik kaynakları, FETÖ'nün bu yolla binlerce yabancı uyruklu öğrenciyi tuzağa düşürdüğünün, genellikle "ekonomi, uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi" gibi alanlarda eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerden üniversiteyi tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde örgüt adına faaliyette bulunmalarının istendiğinin altını çizdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23