• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

FETÖ yeni oyun peşinde! İlaç barkoduyla iktidara kumpas

Yeniakit Publisher
2018-03-29 12:16:00 - 2018-03-29 12:17:26
FETÖ yeni oyun peşinde! İlaç barkoduyla iktidara kumpas

Pek çok meslek alanında yapılan sinsi düzenlemelerle hükümetin kitlelerle arası açılmaya çalışılıyor. Daha önce tabela asmalarına nedensiz yere sınırlama getirilen, yazarkasa değiştirmeye zorlanan eczacılar, şimdi de barkod yüzünden acil veresiye ilaç verememe ile karşı karşıya. Eczacılar, uygulamanın tipik bir FETÖ kumpası olduğunu belirtti.

 ÇINAR DEMİR/ANKARA  AK Parti’ye oy kaybettirecek ne kadar olumsuz kural ve zorlama uygulama varsa adeta gizli bir el tarafından tek tek uygulamaya konuluyor. Pek çok meslek alanında yapılan sinsi düzenlemelerle hükümetin kitlelerle arası açılmaya çalışılıyor. Daha önce de tabela asmalarına nedensiz yere sınırlama getirilen, yazarkasa değiştirmeye zorlanan eczacılar, şimdi de tuhaf bir uygulamayla şoka uğradı. Nisan ayında başlayacağı belirtilen yeni düzenlemeyle, eczacıların barkodunu okuttukları ilacın fişinin otomatik olarak kesilmesi ve ilacın satılmış sayılması planlanıyor. Uygulama hayata geçerse, mahallelerde yanında parası olmayan komşularının aldığı bazı ilaçları deftere yazabilen eczacılar, bundan böyle kimseye veresiye ilaç veremeyecek. Bu yüzden bir yeri ağrıyan, ani gelişen bir sağlık sorunu nedeniyle ilaç kullanması gereken vatandaşlar “maaşa kadar veresiye” ilaç alamayacak. Eczacılar ilaç veremeyeceklerini izah ederken hükümetin yeni uygulaması olduğunu vurgulayacak. Vatandaşlar da hükümete ateş püskürecek. 

YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN!

Akit’e konuşan eczacılar, uygulamanın iktidar ile vatandaşın arasını açmayı hedefleyen tipik bir FETÖ kumpası olduğuna dikkat çekerek yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulunuyor. Halkla ilişkilerin önemli noktalarından biri olarak bilinen eczanelerin 1 Nisan itibarı ile yeni yönetmelikle küstürülmesinin hiçbir izahının olamayacağını vurgulayan eczacılar, yeni satış programının hiç değilse seçim sonrasına ertelenmesinin şart olduğunu ifade ediyor.

VERESİYE İLAÇ İMKÂNSIZ

1 Nisan’da kullanılmaya başlanacak olan satış programıyla, barkodu okunan her ilacın fişi otomatik olarak basılacak, ilaç satılmış, parası alınmış olacak. Bu tuhaf uygulamayla, eczacılar birkaç günlüğüne bile para almadan ilaç veremeyecek. Mahalle arasındaki tanıdık eczanelerden zaman zaman veresiye ilaç alabilen dar gelirli işçi, esnaf, memur, emekli bir daha bu şekilde ilaç alamayacak. Bu da milyonların hükümete küstürülmesi sonucunu doğuracak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23