• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Falafel tarifi nasıl yapılır? Lübnan Köftesi (Falafel): Herkesin favorisi olacak en lezzetli! Mis gibi kokuyor

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Falafel tarifi nasıl yapılır? Lübnan Köftesi (Falafel): Herkesin favorisi olacak en lezzetli! Mis gibi kokuyor

Köfte denilince hepimizin aklına kıyma ile yapılan köfteler geliyor. Ancak kıymasız da leziz köfteler yapmak çok kolay. Pratik yapımıyla nefis olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Malzemeleri hazırladıysanız haydi geçelim, tarifin yapılışına. Falafel tarifi mis gibi kokuyor! İşte MasterChef'te de yapılan falafel tarifinin püf noktaları...

Falafel tarifi duyanların ağzını sulandırdı. MasterChef Türkiye’de de yapılan bu lezzet sosyal medyada viral oldu. Son olarak Peki görüntüsüyle tadıyla diller destan olan bu şahane tarif nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte herkesin favorisi falafel tarifi…

HERKESİN YENİ FAVORİSİ OLACAK EN LEZZETLİ FALAFEL TARİFİ NASIL YAPILIR?

FALAFEL İÇİN MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 Ekran Resmi 2025 06 23 22.27.00


  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un

Falafeli kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Falafelin sosu için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Falafel yapmak için önce nohutları bir gece önceden suda bekletmeniz gerekecek. Ardından nohutun suyunu süzün ve rondo içerisine dökün. Nohutları haşlamayacaksınız. Nohutların üzerine önceden soğan, sarımsak, maydanoz ve taze soğanı ilave ederek rondoyu bir kez çalıştırın. Robot içerisindeki malzemeleri karıştırdıktan sonra kendiniz de kaşık yardımıyla mutlaka karıştırın. Ardından tuz, karabiber, kişniş, kimyon, toz kırmızı biberi ve kabartma tozunu ekleyin. Hiçbir şekilde nohutun iri taneleri kalmayacak şekilde rondodan geçirin. Hazırlanan karışımı derin bir kabın içerisine alıp unu ekleyin.

Bu aşamada kesinlikle yoğurmayın. Falafel harcımız hazır olunca toparlanması için buzdolabında en az 1 saat bekletin. Ardından buzdolabından çıkardığınız falafel harcından cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve iyice kızarttığınız yağın içerisine yuvarladığınız falafelleri atın. Orta ateşte kızarması uygun olacaktır. Aksi taktirde yüksek ısıda falafellerin sadece dışı pişecek için çiğ kalacaktır. Sosunu hazırlamak için ise süzme yoğurdun içine sarımsağı, tahini, limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Hepsi bu kadar. Kızarttğınız falafel köftelerini hazırladığınız sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Cok severim.. Kendim yaparim.. Baba Ganush Ile ne guzel gider..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23