• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde gül suyu nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-24 13:39:00 -
Evde gül suyu nasıl yapılır?

Bitkiler insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Artık tıbbi yöntemlerin yanında, doktorlar bile alternatif tedavi yöntemi olarak hastalarına bitkileri önerirler. Gül de güzelliğinin ve kokusunun yanında sağlık konusunda başvurulan çiçeklerden biridir.

Gül suyu göz altlarında oluşan yorgunluk belirtisi siyahlıkları giderici ve ciltteki yaraların, çatlakların iyileşmesinde hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bunun yanında gül suyu ile yıkanan saçlar canlanıp güçlenecektir.

EVDE GÜL SUYU NASIL YAPILIR?

Gül suyu elde edebilmek için, sabah saatlerinde toplanmış olan yarım kilo (miktar isteğe göre ayarlanabilir.) gül yaprağına, bir tencereye, yarım litre temiz suya, elde edilen suyu saklamak için kullanılacak olan cam şişeye ve süzgece ihtiyaç vardır. Öncelikle temiz su tencereye doldurulur. Gül yaprakları tenceredeki suyun içerisine koyulur. Tencere ocağa normal ateşte ayarlı bir şekilde ağzı kapatılarak bırakılır. Su kaynamaya başlayınca altı kısılarak fazla buharlaşması önlenir. Bu sayede gül yapraklarının faydalı içeriği buharlaşmadan suyun içinde kalır. Beş ila on dakika boyunca kısık ateşte kaynatıldıktan sonra tencerenin altı kapatılır.

Yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra gül yaprakları süzgeç yardımıyla sudan ayrılır ve elde edilen su cam şişeye aktarılır. Bundan sonra bir miktar daha soğutulan gül suyu cam şişenin ağzı kapatılarak buz dolabında saklanabilir. Ertesi günden itibaren kullanılmaya hazır olan su, cilt için kullanılabilecek en doğal temizleyicilerden biridir. Ayrıca temizlik sularına katılarak veya sprey şişesine konulup ara ara perde ve halılara sıkılarak evin havasının değişmesinde kullanılabilir. Bu doğal yöntem bebeklerin ve çocukların cilt temizliğinde de önemli bir yere sahiptir.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23