• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etiket izleri nasıl çıkarılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-22 15:52:00 -
Etiket izleri nasıl çıkarılır?

İnsanların zaman zaman zorlandığı problemlerden bir tanesi de etiket izlerinin güzel bir şekilde temizlenmesidir. Fakat etiketler yapıştıkları yerlerde ne kadar uzun süre kalırsa izleri de o kadar kalıcı olmaktadır.

ETİKET İZLERİ NASIL ÇIKARTILIR?

Mutfak eşyaları üzerinde etiket varsa bunları çıkarmak için öncelikli olarak etiketlerin üzerine sıvıyağ ya da zeytinyağı sürülüp beklenir. Daha sonra etiket yumuşadıktan sonra çıkarılır. Bu yöntemle kalacak iz minumum seviyelere indirilir. Eğer halen daha kağıt kalıntıları varsa buz ile dondurularak çıkartılır. Eğer yapışkanlı kısımdan izler kaldıysa sıcak su ile çıkartılabilmektedir.

Diğer bir yöntem ise etiketli bölgeyi kolonyalı pamuk ile temizlemektedir. Fakat bu yöntem renkli ve el yapımı eşyalara zarar vermektedir. Bu yüzden ilk yöntem tercih edilmelidir. Kolonya camdan yapılan eşyalarda daha iyi sonuçlar vermektedir.

Laptopların üzerinde kalan etiketleri temizlemek için ekran temizleme solüsyonlarının kullanılması tavsiye edilmektedir. Mikrofiber beze sıkılan solüsyon neticesinde etiketler iz kalmadan temizlenebilmektedir.
Beyaz eşyaların üzerinde kalan etiketleri iz kalmadan çıkarmak için ilk olarak etiketler ıslak bir bez ile silinir.

Daha sonra saç kurutma makinesi ile etiketin yumuşaması sağlanır. Yumuşama olduktan sonra boyaya zarar vermeyecek şekilde etiket kazınır. Bu işlem sırasında belli aralıklarla ısıtma işlemini tekrar etmek gerekebilmektedir. Çünkü etiket yüzeyleri büyük olabilmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dolap ya da kapı üzerinde bulunan etiketleri temizlemek için öncelikli olarak saç kurutma makinesi ile etiketler ısıtılır. Bu şekilde ısıtılarak etiketler daha kolay çıkarılabilmektedir. Daha sonra tırnaklarla ya da kesici bir alet ile etiketler kazılır.

En son olarak da sıcak suya batırılmış bir bez yardımıyla kalıntılar silinir. İkinci bir yöntem olarak silgi kullanılabilmektedir. Standart olarak kullanılan beyaz bir silgi ile etiketler silinmeye çalışılırsa bir süre sonra etiketlerin çıktığı gözlenecektir.

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23