• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Başkanlık sistemi ihtiyaçtır

Yeniakit Publisher
2015-01-17 11:20:00 - 2015-01-17 11:32:13
Erdoğan: Başkanlık sistemi ihtiyaçtır

AK Parti kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve cumhurbaşkanlığı arasındaki uyum için başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam AK Parti Grup Yönetim kurulunu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda misafir etti. Milletvekilleri yemeğin ardından sarayı gezdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı 3.5 saat sürdü.

''BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART''

19 Ocak Pazartesi günü Ak Saray'da yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hükümet ve cumhurbaşkanlığı arasındaki istişare ve danışmanın anlamlı ve aktif olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Şeffaflık ve denetim konusunda çok dikkatli olunmalı. Türkiye'de asıl sorun, kayıt dışı ekonomi. Bunun kayıt altına almaya başardığınızda diğerleri arkasından gelir. Örneğin inşaat sektörü çok önemli. Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüdür. Sert kararlar alırsanız, ekonomiyi olumsuz etkiler" dedi.

Sohbette gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

''İÇ GÜVENLİK PAKETİ YASALAŞTIRILMALI''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İç güvenlik paketi çok önemli, onun bir an önce yasalaştırılması gerekir. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları son derece sakıncalı. "Biz barajı aşamazsak sonrasını devlet düşünsün" ne demek?

''BAKANLAR KURULU'NA BAKANLIK EDECEĞİM''

16 Türk devleti sembolü konusunda Muhafız Alayı öneri getirdi, ben de kabul ettim.

Bakanlar Kurulu'na bakanlık edeceğim. Bir daha ne zaman olur onu sekreterya konuşur. MGK toplantısında bile bir sonraki toplantıya sonradan karar veriliyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23