• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En büyük Türk bayrağı! Şimdiye kadar açılan en büyük bayrak olarak kayıtlara geçti

Yeniakit Publisher
2022-07-03 19:14:00 - 2022-07-03 19:24:20
En büyük Türk bayrağı! Şimdiye kadar açılan en büyük bayrak olarak kayıtlara geçti

Şimdiye kadar açılan en büyük Türk bayrağı! Tam 600 metrekare. 600 metrekarelik rekor büyüklükteki Türk bayrağı, İzmit Körfezi’ni taçlandırdı

Kocaeli'de 600 metrekarelik dev Türk bayrağı İzmit Körfezi'nde açıldı.

Kocaeli'de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, renkli bir etkinlikle kutlandı. Aynı zamanda deniz şehitlerine saygı dalışı amaçlı olarak da yapılan etkinlikte 600 metrekarelik dev Türk bayrağı suya açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, 62 dalgıcın bot üzerinden açtığı bayrak, İzmit Körfezi'nde eşi görülmemiş bir görüntüye sahne oldu. Açılan 600 metrekarelik Türk bayrağının bir Türkiye rekoru olduğu da kayıtlara geçti. Vatandaşların, yoğun ilgiyle takip ettiği bayrak açma anları dron ile havadan da görüntülendi.

"TÜRKİYE'DE SUDA AÇILMIŞ EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI AÇTIK"

Etkinlikte önemli rol oynayan ve rekor fikrinin nasıl geliştiğini anlatan Nicomedia Su Altı Sporları Kulüp Başkanı Cengiz Aslan, "Bugün bu rekorun fikrini, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı olması sebebiyle düşündük. Dedik ki 'Biz, bu etkinliği taçlandıralım'. Aynı zamanda deniz şehitlerimiz için bir saygı dalışı yapalım istedik. Bunu da birleştirerek Kocaeli'de bir Türk bayrağını Türkiye rekoru olacak şekilde delege edelim diye düşündük. Bunun neticesinde de bugün 600 metrekareyle, Türkiye'de suda açılmış en büyük Türk bayrağını açtık" ifadelerini kullandı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO


62 DALGIÇLA AÇILDI

Hazırlanma süreci ve bayrağın nasıl açılacağına dair planlamaları da anlatan Aslan, "62 dalgıçla aldık. Öncelikle bayrağın tasarlanması ve suda açılabilir bir şekilde dizayn edilmesi, dikilmesi gerekti. Bu çalışmaları yaptıktan sonra ekip arkadaşlarımızla birlikte bir iki deneme dalışı yaparak, daha küçük bayraklarla bunu denedik. Çünkü biz karadan yürüyerek gelmedik. Bu bayrağı bottan, zor olan şekilde derin suya aktardık. Yani, dalgıçların hiçbirinin ayağı yere basmıyor. Tamamen suyun üzerinde yüzer durumdalar. Bunların testlerini yaptık. Fizibilite çalışmalarıyla birlikte nasıl açacağımıza karar verip bir fermuar şeklinde en uygun yöntemi bulduk. Bu şekilde, arkadaşlarımız bayrağı suyla buluşturdu" dedi.

SIRADAKİ HEDEF DÜNYA REKORU

Sıradaki hedeflerinin şimdikinin 2 katı büyüklüğünde bir bayrak açarak dünya rekoru kırmak olduğunu belirten Aslan, "Bir sonraki hedefimiz dünya rekoru. Bunun en az 2 katı olacak. Türkiye ve Türk bayrağı, bundan sonraki süreçlerde tüm arama motorlarında, tüm sosyal medyalarda dünyada açılmış en büyük bayrak olarak rekorların kitabına geçecektir. Bunun da sözünü şimdiden sizlere verelim" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23