Düşbere (Azerbaycan Yemeği) Duyan yiyecek: Düşbere tarifi (Azeri mantısı) Düşbere hangi yöreye aittir?
Azeri hamur işi olarak sofralarda yerini alan düşbere nedir, nasıl yapılır merak ediliyor. Azerbaycan mutfağına özgür bir tür mantı çeşidi olan düşbere tamamen el yapımı ve incecik hamuruyla kıymalı iç harcın birleşmesiyle damak çatladan bir lezzete dönüşüyor. İşte, Azerbaycan düşbere tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Düşbere (Azerbaycan Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg un
500 gr süt
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Kıyma için;
350 gr kıyma
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı reyhan
1 soğan
Sosu için;
2 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane ya da kekik
Düşbere (Azerbaycan Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Merhabalar, Düşbere Azerbaycan yemeklerindendir. Bizim mantıya benzer ama daha büyük, salçalı ve suludur. Hadi yapımına başlayalım;
Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz.
Sert bir hamur elde ettikten sonra 4 beze haline getirip üzerine bir şey örterek 10 dk dinlendiriyoruz.
Bu arada kıyma malzemelerimizi de bir kapta yoğuruyoruz. 5 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi unla ne çok ince ne de çok kalın olmak üzere açıyoruz.
Çay bardağıyla kesiyoruz.
Tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz.
Ardından içine biraz kıyma ekleyip yarım ay şeklinde katlıyoruz.
Kaynayan suyumuza düşberelerimizi atıp 10-12 dk pişiriyoruz.
Bu sırada bir cezveye sos malzemelerini koyup kısık ateşte pişirelim.
Pişen düşberelerimizi derin bir kaba suyuyla birlikte koyup üzerine sos ve kuru nane döküp servis edebilirsiniz.
Düşbere hangi yöreye aittir?
Düşbere tarifi, Azerbeycan mantısı olarak da bilinen, Azeri mutfağının en nefis lezz.tlerinden biri.