• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Bankası Lübnan'ın kaybını açıkladı

Yeniakit Publisher
2022-11-24 17:01:00 -
Dünya Bankası Lübnan'ın kaybını açıkladı

Dünya Bankası, Lübnan'ın mali kaybının 72 milyar doları aştığını duyurdu.

Lübnan'daki ekonomik kriz Lübnan'da özellikle 2019'dan bu yana ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu aşamada Dünya Bankası, Lübnan Ekonomik Gözlemevi, Kış 2022 Lübnan Mali Raporu'nu yayınladı.

Lübnan'da mali kayıp 72 milyar doları aştı

Ekonomik sorunların eşiğindeki Lübnan'ın içinde bulunduğu derin krizin bilançosuna rakamlarla değinilen raporda, "Dünya Bankası mali kaybın 72 milyar doları aştığı kanaatinde ve bu rakam Lübnan'ın 2021'deki gayrisafi yurt içi hasılasının 3 katına denk." ifadeleri kullanıldı.

Lübnan'ın borcunu karşılayacak kaynağı yok

Rapora göre, ülkede artan mali kaybı karşılayacak herhangi bir kamu kaynağı veya finansal araç yok.

Dünya Bankası, Lübnan için tek gerçek seçeneğin, mevcut sürdürülemez gelişme modelinden kurtulması olduğunu belirtiyor.

Lübnan'ın çözüm bulması gerek

Dünya Bankası Bölge Direktörü Jean-Christophe Carret de Lübnan'ın ekonomiyi iyileştirme yoluna koymak için gerçekçi bir çözüm benimsemesi gerektiğini belirtti.

Ekonomik kriz sonrası Lübnan Merkez Bankası döviz rezervlerinin erimesini önlemek için ülkedeki tüm döviz mevduat hesaplarını dondurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23