• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Drone saldırılarına karşı kubbe savunma sistemi ürettiler

Yeniakit Publisher
2021-07-02 05:38:00 - 2021-07-02 08:54:58
Drone saldırılarına karşı kubbe savunma sistemi ürettiler

Hindistan'da faaliyet gösteren Grene Robotics firması, 1000-2000 kilometrekarelik bir alanda koruma sağlayacak ilk drone kubbe savunma sistemini inşa etti.

Drone teknolojisinin muharebe alanlarında ''game changer'' bir unsur haline dönüşmesiyle beraber, anti-drone çalışmaları da hız kazandı. Çin ve Pakistan’ın tehditlerine açık olan Hindistan, bu alana yönelik çalışmalarından ilk çıktıları elde etmeye başladı.

Business Today’in haberine göre, Grene Robotics firması, Indrajaal adlı ülkenin ilk yerli drone kubbe savunma sistemini hayata geçirdi. Firma, Indrajaal’in hafif mühimmatla donatılmış drone tehditlerine karşı 1000-2000 kilometrekarelik bir alanı otonom olarak koruma yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

Firma ayrıca, Hindistan’ın çok defa akıllı drone sürüleri ve bomba yüklü drone saldırılarına maruz kaldığını hatırlatarak 27 Haziran tarihinde Keşmir’de bulunan hava üssüne iki drone ile yapılan saldırının ne ilk ne de son olacağını vurguladı. Indrajaal'ın tasarımında siber güvenlikten yapay zekaya robotikten sistem mühendisliğine kadar on farklı dalın iş birliğinin bulunduğı ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HSN. SARIHAN

Yüce Yaratıcımız ALLAH (C.C.) ; İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem ile başlattığı Dünya Hayatını, iyilik, dürüstlük, paylaşım, sevgi ve yardımlaşmak ile güzel bir yaşam sürmeleri amacıyla yaratmıştır. Tüm semavi ve insanî dinler, öğretiler bu amaca hizmet ederler. Bu inanışların düzenleyici kuralları da ortak ve evrenseldir. Ancak, hem tarihte hemde günümüzde; Bütün güzel değerlerin toplandığı

HSN. SARIHAN

"Barış, Dostluk ve Kardeşlik" Hukukunun; Heba Edilerek Çiğnendiği, Yok Sayıldığı Anlaşılmakta, Ahlakî ve İnsanî Eylem veya Söylemlerin de, Gerçekten Önemlerini Kaybettikleri Görülmektedir. Teknolojik İcatlar, Cihazlar ve Makinalar "Yapay Zeka" İle Yönetilmektedir. Devletler, Silahlanma Yarışına Girmekte, Açlık ve Hastalıkla Boğuşanlar, işsiz Göçmenler, Savaştan Kaçan Mülteciler, vb. İnsanlar Çaresizlik İçinde Kaderlerine Terk Edilmektedir. Açıkçası; Gerçek "İnsanlık" Öldürülmüş ve Çevre Katliamı ile Dünyamız, Adeta "Cehenneme" Dönüştürülmüştür.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23