• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğum sırasında doktor ve ebenin tutamadığı bebek düşerek öldü

Yeniakit Publisher
2019-12-17 12:16:00 -
Doğum sırasında doktor ve ebenin tutamadığı bebek düşerek öldü

Arjantin'de doğum sırasında anne karnından hızlı çıkan bebek, doktor ve ebe tarafından tutulamadığı için yere düştü. Henüz yeni doğan bebek kaza sonrasında ölürken, doğuma alınan baba da acı olaya şahit oldu.

Arjantin'de, doğum yapmak üzere kadın doğum kliniğine giden Stefania Mondragon isimli anne, doğum sırasında doktor tarafından verilen komutları uyguladı. Doğum anında çok hızlı bir şekilde anne karnından çıkan bebeği ebe ve doktor tutamayınca erkek bebek yere düşerek hayatını kaybetti.

Olay, Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'in 150 mil kuzeyindeki Gualeguaychu şehrinde meydana geldi. Doğum yapmak için Sanatorio Pronto isimli özel bir kliniğe giden anne, hayatının en kötü gününü yaşadı.

Anne, doğum sırasında doktorun komutlarını uyguladı. Bebek bir anda dışarı çıkınca doktor dondu kaldı. Doğumda görevli ebenin ise yeni doğan bebeği yakalama çabaları sonuç vermedi.

Beyin sarsıntısı geçirdiği anlaşılan bebek bir küveze konuldu ve tam teşekküllü bir hastaneye sevk edildi. Talihsiz bebek hastaneye götürüldüğü sırada ambulansta öldü.

Karısıyla birlikte normal doğuma giren baba Claudio Mondragon, yaşananlara bire bir tanık oldu. Yaşadıklarını anlatan baba şunları söyledi, "Doğum tam sonuçlanmak üzereydi. Eşim doktorun verdiği komutları uyguluyordu. Bebek birden dışarı çıktı ve yere düştü. Ebe tutamadı, doktor ise dondu kaldı. Yere düşen bebeğim için yaptıkları tek şey onu bir küveze koyup başka bir hastaneye sevk etmek oldu."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Soruşturma başlatıldı

Yerel mahkemede görevli savcı tarafından, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı, ölümün tıbbi bir ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığının araştırılacağı söylendi.

Yaşanan vahim olayın ardından otopsiye alınan erkek bebeğin ölüm nedeni "beyin travması" olarak açıklandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23