• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Türkistan Çin hapishanesi

Yeniakit Publisher
2019-04-28 11:40:00 -
Doğu Türkistan Çin hapishanesi

Müslümanlara işkence yapılan zindanları eğitim kampları olarak lanse eden Çin’in son 3 yılda inşa ettiği 234 hapishane, zulmün boyutunu gözler önüne serdi. D.Türkistanlı Doç. Dr. Erkin Emet, “Çin, hapishanelerin yanına fabrika yapıp, Müslümanları bedava işçi olarak çalıştıracak” dedi.

Milyonlarca Doğu Türkistanlı Müslümanı toplama kampından farksız cezaevlerinde tutarak asimile etmek isteyen Çin yönetiminin, Doğu Türkistan’da son 3 yılda 234 adet yeni hapishane inşa ettiği öğrenildi. 

234 hapishane, zulmün ne kadar büyük ve ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor” ifadelerini kullanan Doğu Türkistanlı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdülreşit Celil Karluk, “Çin artık bu rakamları bile gizleme ihtiyacı hissetmiyor. Çin’in siyasi geleneğinde içerideki durumun dışarıya nasıl anlatılması gerektiğine dair bir gelenek var. Kamplara da yok dediler. Uydular ile bu kamplar gözlenince de ‘Bunlar eğitim kampı’ dediler. Zaman kazanmak için ortaya çıkan her gerçeği bir şekilde kıvırıyorlar. İnşa edilen cezaevlerinin sadece sayısı bile bir şeyler anlatmaya yetiyor” dedi.

Zindandakileri işçi yapacaklar

Doğu Türkistanlı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkin Emet ise, “Çin yaptığı baskıyı kendi ağzıyla itiraf etmiş oldu. Doğu Türkistan’da şu anda bile çok sayıda hapishane yapılıyor. Amaçları bu hapishanelerin yanlarına fabrikalar kurarak buradan bedava işgücü oluşturmak. Zaten Müslümanları asimile ederek, uyguladıkları sistematik işkence ile beynini kullanmadan yaşayan insanlara çevirmeye çalışıyorlar. Tüm bunların neticesinde o insanların eline kalan tek şey olan beden gücünü de bu şekilde kullanmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23